Εκδηλώσεις

Αθηναίοι πολίτες φωτογραφίζουν την Πλατεία Ομόνοιας

Αθηναίοι πολίτες φωτογραφίζουν την Πλατεία Ομόνοιας

Έκθεση σύγχρονης φωτογραφίας με θέμα την Πλατεία Ομονοίας διοργανώνει η ομάδα πολιτών «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα». Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Τέχνης «Καπλανών 5» από τις 12 έως τις 18 Ιανουαρίου 2014 και σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το παρόν και το μέλλον της ιστορικής πλατείας.

«Μέσα από την κινητοποίηση των εκατοντάδων μελών της ομάδας μας, αποσκοπούμε στην αποτύπωση της πραγματικότητας αλλά και στην αποστολή ενός μηνύματος για την ανάγκη αναβάθμισης της πλατείας Ομονοίας», σχολιάζει ο ιδρυτής της ομάδας «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα», δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος.

Η έκθεση θα παρουσιάσει γνωστές και άγνωστες όψεις της πλατείας, των Χαυτείων και των οδών που καταλήγουν στην Ομόνοια. Νεοκλασικά και νεώτερα κτίρια, στιγμιότυπα, πρόσωπα, ανθρώπινες φιγούρες, αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, αντανακλάσεις, νυχτερινές λήψεις, συγκροτούν ένα πανόραμα της σύγχρονης ζωής στην ιστορική πλατεία της Αθήνας.

Η έκθεση είναι ανοικτή στα 13.000 και πλέον μέλη της ομάδας, που δραστηριοποιείται από τον Οκτώβριο του 2011 στο facebook. Όλα τα έργα θα διατίθενται προς πώληση σε προσιτές τιμές. Τα έσοδα θα διατεθούν, μέσω της μη κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Πάνος & Χρυσηίδα-βοήθεια στα παιδιά» ή «Panos & Cressida 4 Life» (http://www.panosandcressida4life.org/),  σε 4 σχολεία στο Κερατσίνι, το Πέραμα, τη Δραπετσώνα και το Μενίδι) που υποστηρίζει και στις οικογένειες των παιδιών τους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Οι ημέρες & ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι οι εξής: Κυριακή 13:00-17:00

Δευτέρα και Σάββατο 12:00- 15:00, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 12:00 – 20:00 & κάθε άλλη ημέρα & ώρα κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης

Αίθουσα Τέχνης  “ΚΑΠΛΑΝΩΝ 5”, Μασσαλίας & Καπλανών 5, Αθήνα, τηλ. 210-3390946, 6944-327211

ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΤΡΙΑΝΤΑΡΗ ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ NIKOS TSIMITAKIS(1)

 

Σχόλια

Εκδηλώσεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews