Ελλάδα

Αθωώθηκαν οι δημοσιογράφοι της Εφημερίδας των Συντακτών

Αθωώθηκαν οι δημοσιογράφοι της Εφημερίδας των Συντακτών

Αθωώθηκαν από το Β” Μονομελές Πλημμελειοδικείο τόσο ο διευθυντής της Εφημερίδας των Συντακτών Νικόλας Βουλέλης όσο και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς που δικάστηκαν μετά από μήνυση του κατηγορούμενου για εγκληματική οργάνωση βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, για εξύβριση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Η μήνυση του προσωρινά κρατούμενου βουλευτή σχτιζόταν με  κείμενο και βίντεο που δημοσιοποίησε η εφημερίδα τον Δεκέμβριο όπου ο μηνυτής εμφανίζεται να υποδύεται τον αρχιφύλακα και να επιβλέπει το ξυλοκόπημα ενός κρατούμενου από δύο υποτιθέμενους αστυνομικούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο, προς το οποίο υπέβαλε νωρίτερα πρόταση ενοχής ο εισαγγελέας Έδρας, έκρινε όσον αφορά στην κατηγορία της εξύβρισης ότι το ρεπορτάζ αποτελούσε «αυστηρή κριτική» για πρόσωπο του δημόσιου βίου και μέλους του ελληνικού κοινοβουλίου.

Ακόμη το δικαστήριο έκρινε με την απόφασή του  ότι σκοπός της δημοσίευσης δεν ήταν εξυβριστικός αλλά ενημέρωσης, εξαιτίας του ενδιαφέροντος του συνόλου για την υπόθεση. Τέλος για τη δεύτερη κατηγορία το δικαστήριο έκρινε ότι το βίντεο δεν πληροί τις προϋποθέσεις προκειμένου να χαρακτηριστεί αρχείο και οι δύο δημοσιογράφοι δεν διέπραξαν παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews