Αθλητικά

Αθωωτική απόφαση για Μαρινάκη-Θεοδωρίδη

Αθωωτική απόφαση για Μαρινάκη-Θεοδωρίδη

Απαλλάχθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών Βαγγέλης Μαρινάκης και Σάββας Θεοδωρίδης για τις κατηγορίες περί επηρεασμού διαιτητών στον τελικό Κυπέλλου του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης.

Αθώοι κατά πλειοψηφία (2-1) κρίθηκαν και σε δεύτερο βαθμό ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Σάββας Θεοδωρίδης για τις κατηγορίες περί επηρεασμού των διαιτητών στην ανάπαυλα του ημιχρόνου στον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αστέρα Τρίπολης το Μάιο του 2013.

Η εισαγγελική αρχή είχε ζητήσει να τιμωρηθεί ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ για απλή συνέργεια και ο πρόεδρος του συλλόγου για φυσική αυτουργία σε επηρεασμό των διαιτητών, ωστόσο μετά και τις αγορεύσεις των εμπλεκόμενων πλευρών, κι ενώ είχε προηγηθεί την Παρασκευή η ακροαματική διαδικασία, η απόφαση από το Β’ Τριμελές Εφετείο Αθηνών Πλημμελημάτων ήταν κατά πλειοψηφία αθωωτική για αμφότερους.

Η εισαγγελέας έδρας ανέφερε πως «… ο Σάββας Θεοδωρίδης εισήλθε στα αποδυτήρια των διαιτητών ενώ αυτό απαγορεύεται ρητά. Έφυγε και επανήλθε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Επίσης οι δύο κατηγορούμενοι είχαν φροντίσει να εφοδιαστούν με άδεια από την ΕΠΟ, κάτι που απαγορεύεται. Θα έπρεπε οι διαιτητές να απαγορεύσουν την είσοδο και να το αναφέρουν στο φύλλο αγώνα. Το αποτέλεσμα εκρίθη τελικά εξ αιτίας ενός πέναλτι και μιας αποβολής που δεν δόθηκαν και γι’ αυτό και οι διαιτητές τιμωρήθηκαν. Δεν χρειαζόταν να δώσουν ευχές στους διαιτητές και να ζητήσουν 50-50, γιατί αυτό έγινε στην αρχή του αγώνα. Ο κ. Μαρινάκης προέβη σε μια συγκαλυμμένη διαμαρτυρία και παρενέβη αθέμιτα, με σκοπό να επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα».

Από πλευράς συνηγόρων των δύο κατηγορουμένων, ο Σταύρος Γεωργόπουλος είπε: «Εκτοξεύεται συνεχώς λάσπη μέσα από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς κατά του Ολυμπιακού και η κοινή γνώμη έχει εμποτιστεί με αυτό. Πρόκειται για μια μεθοδευμένη επίθεση εναντίον των παραγόντων του Ολυμπιακού και αν το δικαστήριό σας τους κρίνει ενόχους, θα εκπέσουν από το αξίωμά τους. Στην Ελλάδα είναι κακό να λέγεσαι Μαρινάκης ή Θεοδωρίδης.

Ο Μαρινάκης έχει μεγάλο φιλανθρωπικό έργο. Είναι ένας εθνικός ευεργέτης σε μια δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα. Στην υπόθεσή μας δεν υπάρχει επηρεασμός. Αλλοιώνουμε το νόημα όσων είπαν οι κατηγορούμενοι. Ρωτήσατε τους διαιτητές για το ύφος των κατηγορουμένων, για τον τόνο της φωνής τους. Σε όλα σας είπαν “όχι”. Δεν υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία. Είναι υποκρισία αυτό που πάμε να κάνουμε, την ώρα που –για παράδειγμα- ο Μαρινάκης χάνει από τον ΠΑΟΚ και πάει και δίνει συγχαρητήρια στον Αναστασιάδη».

Ο έτερος των συνηγόρων, Βασίλης Δημακόπουλος, σημείωσε: «Στο πρώτο ημίχρονο δεν έγινε το παραμικρό. Άρα δεν υπάρχει κίνητρο για συγκαλυμμένη διαμαρτυρία. Αυτές οι παρεμβάσεις δεν γίνονται ποτέ κατά τρόπο προκλητικώς φανερό. Η ΕΠΟ δεν αφήνει τους παρατηρητές της ΔΕΑΒ από το 2009, η απαγόρευση της εισόδους τους δεν έγινε για τον συγκεκριμένο αγώνα και για την συγκεκριμένη περίπτωση. Πρέπει να τους κηρύξετε αθώους και να μην οδηγηθούμε σε ερμηνευτική εκτροπή».

Ως γνωστόν, οι δυο παράγοντες είχαν αθωωθεί πρωτοδίκως (λόγω αμφιβολιών) ωστόσο ο εισαγγελέας, Δημήτρης Ζημιανίτης, είχε καταθέσει έφεση. Στην ακροαματική διαδικασία της Παρασκευής είχαν καταθέσει οι Θανάσης Γιάχος (διαιτητής), Σταύρος Τριτσώνης (τέταρτος), Νίκος Καρατζίκας (βοηθός), ο υπεύθυνος ασφαλείας του τελικού, Θανάσης Μπουζιώλης, οι αστυνομικοί Νάκος και Τσέλιος και ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ, Γιώργος Βούλγαρης.

πηγή: sport-fm.gr

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Αθλητικά

Copyright © 2015-2016 Clevernews