Κοινωνία

Η αθωωτική απόφαση για τη Μανωλάδα έγινε θέμα στον Guardian

Η αθωωτική απόφαση για τη Μανωλάδα έγινε θέμα στον Guardian

Η απόφαση του δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία αθωώνονται οι εμπλεκόμενοι της επίθεσης κατά των μεταναστών στη Μανωλάδα, έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το σημερινό δημοσίευμα του Guardian σχετικά με το θέμα το οποίο μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει την αθώωση των κατηγορουμένων ως απόφαση-σκάνδαλο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που υπογράφει η Helena Smith «η σκανδαλώδης απόφαση καταδικάστηκε από τους πολιτικούς και τις αντιρατσιστικές ομάδες στην υπόθεση που αποκάλυψε τα δεινά των μεταναστών εργατών. Σε μια εποχή απαράμιλλης κρίσης στην Ελλάδα, όπου το βιοτικό επίπεδο έχουν έχει επιδεινωθεί δραματικά μετά από έξι συνεχόμενα χρόνια κρίσης, η υπόθεση έχει προκαλέσει μαζική αγανάκτηση.

Οι Ελληνες αγρότες είχαν δώσει την υπόθεση σε γνωστούς ποινικούς δικηγόρους για την υπεράσπισή τους, ένα δικαστικό δράμα που κράτησε πάνω από ένα μήνα. Περισσότεροι από 40 μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν στην υπόθεση, στην οποία ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία».

Από την άλλη πλευρά χαρακτηριστική είναι η δήλωση στον Guardian του δικηγόρου των μεταναστών Μωυσής Καραμπεϊλίδης, ο οποίος δήλωσε ότι «Νιώθω ντροπή ως Ελληνας. Η απόφαση αυτή είναι ντροπιαστική και προκαλεί οργή. Το δικαστήριο έδειξε μια φρικτή στάση απέναντι στα θύματα».

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews