Ελλάδα

Αύριο φτάνει στην Αθήνα το κουαρτέτο των δανειστών

Αύριο φτάνει στην Αθήνα το κουαρτέτο των δανειστών

Στην Αθήνα θα φτάσουν αύριο Τρίτη, όπου και θα παραμείνουν για περίπου δύο με τρεις ημέρες, τα κλιμάκια των θεσμών.

Οι επικεφαλής των θεσμών αναμένεται να ενημερωθούν για την πορεία στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων μετά την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου, αλλά και να καθορίσουν την ατζέντα με τις προαπαιτούμενες δράσεις και τα ορόσημα που θα θεσμοθετηθούν στη συνέχεια.

Παράλληλα, θα έχουν επαφές με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης και αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα τον Νοέμβριο, ή τον Δεκέμβριο το αργότερο, για την επίσημη αξιολόγηση της οικονομίας.

Κομβικό το Euroworking Group της Τετάρτης

Κατά πολλούς η συνεδρίαση του Euroworking Group την Τετάρτη-μέσω τηλεδιάσκεψης- θεωρείται κομβική, καθώς θα προετοιμάσει τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 9 Νοεμβρίου και αφετέρου αναμένεται να εισηγηθεί στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ έως τις 27 Οκτωβρίου.

Αξιοσημείωτο είναι  ότι το πολυνομοσχέδιο κάλυψε μέρος των υποχρεώσεων βάσει της συμφωνίας με τους θεσμούς και πρέπει να υπάρξουν τις επόμενες δύο εβδομάδες δευτερεύουσες παρεμβάσεις (εφαρμοστικές διατάξεις, εγκύκλιοι, υπουργικές αποφάσεις κ.λπ.).

Το περιεχόμενο του επόμενου πολυνομοσχεδίου θα συζητηθεί με τους εκπροσώπους των θεσμών, θα περιλαμβάνει πολύ «βαρύτερες» δράσεις (π.χ. ασφαλιστικό, «κόκκινα» δάνεια, νέο Μεσοπρόθεσμο κ.ά.), αλλά με την ψήφισή του ανοίγει ο δρόμος για τρία σημαντικά ζητήματα:

Την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ

Την έναρξη της αξιολόγησης και στη συνέχεια τη συμφωνία για τη διευθέτηση του χρέους

Την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών έως το τέλος του Δεκεμβρίου, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο του «κουρέματος» των καταθέσεων (bail in) που θα ισχύσει, σύμφωνα με την κοινοτική Οδηγία, από την 1η Ιανουαρίου 2016.

Πηγή: Αύριο στην Αθήνα η Τρόικα -Τα βαριά μέτρα του επόμενου πολυνομοσχεδίου | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/231603/ayrio-stin-athina-i-troika-ta-varia-metra-toy-epomenoy-polynomoshedioy#ixzz3p0yost8w

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews