Κόσμος

Μπαρνιέ: «Δεν θα θιγούν ποτέ καταθέσεις έως 100.000 ευρώ»

Μπαρνιέ: «Δεν θα θιγούν ποτέ καταθέσεις έως 100.000 ευρώ»

Καθησυχαστική διαβεβαίωση δίνει ο επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Μισέλ Μπαρνιέ, σε αποκλειστικές δηλώσεις στο «Εθνος της Κυριακής» ότι ποτέ δεν θα θιγούν οι καταθέσεις το συνολικό ποσό των οποίων ανέρχεται σε 100.000 ευρώ και κάτω σε περίπτωση που χρειαστεί να διασωθεί-εξυγιανθεί με ίδια μέσα (bail-in) μια τράπεζα αν χρεοκοπήσει.

Ο κ. Μπαρνιέ τονίζει ότι «εξάγουμε τα συμπεράσματα της οικονομικής κρίσης και της εξάπλωσής της στα κράτη από τα οποία η Ελλάδα υπήρξε η πρώτη που υπέφερε πραγματικά».

Kαι προσθέτει με νόημα ότι «ενισχύουμε τις τράπεζες με περισσότερα κεφάλαια καλύτερης ποιότητας και διασφαλίζουμε ότι θα υπάρξει καλύτερη εποπτεία και διακυβέρνηση των τραπεζών».

«Η πρόοδος που διαπιστώνουμε σήμερα στο θέμα της τραπεζικής ενοποίησης συνιστά καλό νέο για τις χώρες που επλήγησαν ιδιαίτερα από την κρίση χρέους και για την Ευρωζώνη συνολικά», σημειώνει ο επίτροπος Μπαρνιέ στο «Εθνος της Κυριακής», επιθυμώντας να εξηγήσει ότι με τις τρέχουσες εξελίξεις και τους νέους κανόνες τα τραπεζικά συστήματα της Ευρωζώνης θα ισχυροποιηθούν.

Πηγή nooz.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews