Κοινωνία

BBC: Ο τιμοκατάλογος της ΧΑ – Εσπαγαν χέρια και πόδια για 300 ευρώ, έστελναν άνθρωπο στο νοσοκομείο με 1.500

BBC: Ο τιμοκατάλογος της ΧΑ – Εσπαγαν χέρια και πόδια για 300 ευρώ, έστελναν άνθρωπο στο νοσοκομείο με 1.500

Η δράση της Χρυσής Αυγής δεν περιελάμβανε μόνο επιθέσεις σε στοχευμένες κοινωνικές ομάδες. Προσέφεραν και υπηρεσίες επί πληρωμή, όπως αποκαλύπτει πρώην μέλος της οργάνωσης στο BBC. Σύμφωνα με τη μαρτυρία γυναίκας, Χρυσαυγίτες έστελναν ανθρώπους στο νοσοκομείο για ένα μήνα, με αμοιβή 1.500 ευρώ. Οταν όμως απομακρύνθηκε από την οργάνωση τρομοκρατημένη, μπήκε στο στόχαστρο των μελών της αφού απείλησαν να την κάψουν ζωντανή.

 

Οπως κατήγγειλε η συγκεκριμένη γυναίκα, άρχισε να πηγαίνει στις συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής έπειτα από τη στιγμή που έπεσε θύμα παρενόχλησης, αναζητώντας στήριξη. Αυτό που αντίκρισε εκεί όμως δεν το περίμενε.

 

«Είχαν κλομπ και ασπίδες. Ολοι στέκονταν προσοχή όταν έμπαινε ο αρχηγός. Και μιλούσαν για το πώς έδερναν ομοφυλόφιλους ή έγχρωμους ανθρώπους», διηγείται στο βρετανικό δίκτυο ξεσπώντας σε κλάματα. Αυτό που πραγματικά τη σόκαρε όμως ήταν ο… τιμοκατάλογος που της ανέλυσε ένα μέλος της Χρυσής Αυγής, για τις προσφέρει τις υπηρεσίες του. Πιο απλά, για να επιτεθεί σε κάποιον με δική της εντολή.

 

«Με επισκέφθηκε και μου έκανε μία προσφορά. Θα έσπαγε το χέρι και το πόδι κάποιου για 300 ευρώ. Θα έβαζε φωτιά σε αυτοκίνητο για 1.000 ευρώ. Θα έστελνε κάποιον στο νοσοκομείο για ένα μήνα με 1.500 ευρώ», διηγείται η γυναίκα, που έπειτα από αυτό έκοψε κάθε επικοινωνία με την οργάνωση. Τότε αντιλήφθηκε πως δεν ήταν τόσο εύκολο να ξεφύγει.

 

«Ο ίδιος επέστρεψε και μου είπε να μην πω λέξη σε κανέναν γιατί τότε θα μας έκαιγε ζωντανούς», αποκαλύπτει.

 

 

 

πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews