Ελλάδα

Bild: Χρηματοδοτικό κενό 6,5 δισ. ευρώ για την Ελλάδα το 2015

Bild: Χρηματοδοτικό κενό 6,5 δισ. ευρώ για την Ελλάδα το 2015

Υποχώρηση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 4,6% βλέπει η Eurostat  το β” τρίμηνο του 2013

Χρηματοδοτικό κενό ύψους 6,5 δισ. ευρώ προκύπτει για το 2015 στην Ελλάδα, αναφέρεται σε επιστολή του υφυπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Στέφεν Κάμπετερ προς τον εκπρόσωπο των Σοσιαλδημοκρατών για θέματα προϋπολογισμού Κάρστεν Σνάιντερ, την οποία επικαλείται η εφημερίδα «Bild».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα είναι πιθανό να χρειαστεί χρηματοδοτική βοήθεια και για το διάστημα 2017-2022. Στην επιστολή του κ. Κάμπετερ ωστόσο διευκρινίζεται ότι «πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι οι μικτές χρηματοδοτικές ανάγκες για την περίοδο 2017-2022 διαφέρουν σαφώς από τις καθαρές χρηματοδοτικές ανάγκες».

«Τι άλλο περιμένει τους Γερμανούς φορολογούμενους; Μέχρι τώρα ο Β. Σόιμπλε δεν θέλει να δώσει νούμερα για το πόσα δισεκατομμύρια θα χρειαστεί επιπλέον η Ελλάδα μετά το 2014, αλλά ο υφυπουργός του ρίχνει τώρα λίγο φως στην υπόθεση», αναφέρει η εφημερίδα, τονίζοντας ότι αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να βρει χρήματα από τις κεφαλαιαγορές, θα χρειαστούν και πάλι δισεκατομμύρια βοήθειας.

Σε συνέντευξή του πάντως στη σημερινή «Neue Osnabruecker Zeitung» ο κ. Κάμπετερ, αναφερόμενος στην εφαρμοζόμενη πολιτική στην Ελλάδα, υποστηρίζει ότι «το φάρμακο έχει επίδραση και θα ήταν λάθος να διακόψουμε την θεραπεία» και διαψεύδει τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης, ότι η κυβέρνηση αποκρύπτει την πραγματική κατάσταση. Καλεί δε τους Πράσινους να σταματήσουν τη συζήτηση για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, καθώς με αυτόν τον τρόπο αποθαρρύνονται οι επενδυτές και αυτό, όπως λέει, «είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα».

Εurostat: υποχώρηση του ΑΕΠ στην Ελλάδα

Στο μεταξύ, υποχώρηση του ΑΕΠ στην Eλλάδα 4,6% σε ετήσια βάση, κατέγραψε η δεύτερη εκτίμηση που δημοσιοποίησε σήμερα η Εurostat για το δεύτερο τρίμηνο του 2013.

Σε ύφεση βρίσκονταν και η Ευρωζώνη με -0,5% ενώ η ΕΕ παρουσίασε μηδενική ανάπτυξη την ίδια περίοδο.

Σε τριμηνιαία βάση, δηλαδή το δεύτερο τρίμηνο του 2013 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2013, το ΑΕΠ αυξήθηκε στην Ευρωζώνη 0,3%, και στην ΕΕ 0,4%. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα και για άλλα τέσσερα κράτη μέλη.

 

πηγή: thepaper.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews