Κόσμος

Μπλόκο Ρομά στη Λ. Μεσογείων για την κατεδάφιση του καταυλισμού

Μπλόκο Ρομά στη Λ. Μεσογείων για την κατεδάφιση του καταυλισμού

Ένταση επικρατεί από νωρίς το πρωί στη λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψος του Νομισματοκοπείου, καθώς οι Ρομά που μένουν στην περιοχή, διαμαρτύρονται για την απόφαση κατεδάφισης του καταυλισμού Χαλανδρίου, που υπάρχει στην περιοχή εδώ και 30-35 χρόνια, και τη μεταφορά τους στο όρος Πατέρα στα Μέγαρα.

Όπως προβλέπει η εισαγγελική παραγγελία, μέχρι τις εννέα και μισή το βράδυ θα πρέπει να έχουν εισέλθει στον χώρο τα μηχανήματα ώστε να κατεδαφιστούν τα πρώτα παραπήγματα. Μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μ. Αγγέλακας δήλωσε ότι αναστέλλει για έξι μήνες τη μετεγκατάσταση αν οι Ρομά επιτρέψουν την κατεδάφιση σε 12 από τα 26 παραπήγματα, τα οποία, όπως υποστηρίζει, είναι ακατοίκητα. Προειδοποίησε παράλληλα, ότι στην αντίθετη περίπτωση «η αστυνομία είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το νόμο».

Οι διαμαρτυρόμενοι άναψαν φωτιές σε λάστιχα, ενώ κλειστό είναι το ρεύμα καθόδου στη λεωφόρο Μεσογείων.

Επί τόπου βρίσκονται ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος και εισαγγελέας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Χαλανδρίου αντιτάχθηκε στο γκρέμισμα του καταυλισμού, αναφέροντας ότι «η λύση δεν μπορεί να δοθεί με αυτόν τον αυταρχικό τρόπο και με αυτά τα μέσα».

«Είναι αδιανόητο αυτό που σκέφτεται η αποκεντρωμένη διοίκηση. Να κάνουν στρατιωτική επιχείρηση… Επιχειρούν να μετατρέψουν το Χαλάνδρι σε εμπόλεμη ζώνη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρούσσος.

Η λύση του κοινωνικού προβλήματος δεν μπορεί να δοθεί με αυταρχικό τρόπο. Να μετακινηθούν με βιώσιμο τρόπο και με αξιοπρεπείς συνθήκες, τόνισε.

Μάλιστα με έγγραφό του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ο δήμαρχος Χαλανδρίου έχει υπογραμμίσει ότι ο προβλεπόμενος χώρος για τη μετεγκατάσταση των Ρομά «είναι παντελώς ακατάλληλος και ανέτοιμος για να υποδεχτεί τις οικογένειες των Ρομά Χαλανδρίου στα μέλη των οποίων περιλαμβάνονται και πολλά παιδιά και ηλικιωμένοι». Η τοποθεσία βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μέτρων όπου επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες, δεν υπάρχουν σχολεία και άλλες βασικές υποδομές.

Πηγή kathimerini/ Photo: Menelaos Myrillas / SOOC.

 

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews