Ελλάδα

Bloomberg: Αυτή τη φορά η Ελλάδα θα μπει σε καραντίνα από τους Ευρωπαίους

Bloomberg: Αυτή τη φορά η Ελλάδα θα μπει σε καραντίνα από τους Ευρωπαίους

«Υποπτευόμαστε ότι η Ελλάδα καθίσταται χώρος που δεν είναι ελκυστικός για επενδύσεις, για άλλη μια φορά».

Την τελευταία φορά που τα ελληνικά ομόλογα είχαν μια τόσο άσχημη εβδομάδα, η χώρα μόλις είχε βγει από την μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους της ιστορίας, οι εκλογές με ασαφές αποτέλεσμα είχαν εντείνει τις ανησυχίες ότι μπορεί να βγει από το ευρώ και το «οτιδήποτε χρειαστεί» του Mario Draghi, ήταν περισσότερο από δύο μήνες μακριά.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε 200 μονάδες βάσης αυτή την εβδομάδα, που αποτελεί το μεγαλύτερο άλμα από τον Μάιο του 2012, όταν η κρίση κρατικού χρέους στην ευρωζώνη ήταν στο αποκορύφωμά της. Ακόμη χειρότερα, τα τριετή ομόλογα, που εκδόθηκαν τον Ιούλιο στο πλαίσιο της εμβληματικής επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές, έχουν αυξηθεί περισσότερες από 450 μονάδες βάσης, σε μια ένδειξη ότι οι επενδυτές είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για το εάν η χώρα θα μπορεί να είναι σε θέση να πληρώσει το χρέος της.

«Υποπτευόμαστε ότι η Ελλάδα καθίσταται χώρος που δεν είναι ελκυστικός για επενδύσεις, για άλλη μία φορά. Θεωρώ ότι οι οπορτουνιστές επενδυτές θα προσπαθήσουν να αγοράσουν στα χαμηλά και να αξιοποιήσουν πιθανά σενάρια, αλλά η αίσθησή μας είναι ότι η Ελλάδα θα τεθεί σε καραντίνα από την υπόλοιπη Ευρώπη αυτή τη φορά», τονίζει ο Bill Blain, στρατηγικός αναλυτής της Mint Partners Ltd.

«Οι άνθρωποι είναι πολύ ανήσυχοι, λόγω αβεβαιότητας. Τα ρίσκα είναι υπερβολικά υψηλά», σημειώνει από την πλευρά του ο Marc Ostwald της ADM Investor Services International.

πηγή

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews