Κόσμος

Bloomberg: Πιο αισιόδοξοι από ποτέ οι επενδυτές για την Ελλάδα

Bloomberg: Πιο αισιόδοξοι από ποτέ οι επενδυτές για την Ελλάδα

Πιο αισιόδοξοι από ποτέ για την Ελλάδα είναι οι επενδυτές, δείχνει νέα έρευνα του Bloomberg, ενώ το κλίμα βελτιώνεται ραγδαία και για το σύνολο της Ευρωζώνης και άλλων χωρών της που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους ή δανεισμού.

Στο τελευταίο Bloomberg Global Poll το 40% των στελεχών μεγάλων επενδυτικών ομίλων που συμμετείχε εκτιμά ότι η ευρω-οικονομία βελτιώνεται, επίδοση τετραπλάσια σε σχέση με τον περασμένο Μάιο, ένδειξη ότι μετά από 3,5 έτη η κρίση πλησιάζει στο τέλος της.

Η προοπτική της χρεοκοπίας για την Ελλάδα είναι πάντα παρούσα, σύμφωνα με το 62% των ερωτηθέντων, ωστόσο η τιμή αυτή είναι η χαμηλότερη από το 2010, όταν το ερώτημα τέθηκε για πρώτη φορά. Μάλιστα, 31% θεωρεί ότι η ελληνική οικονομία θα ανανήψει τελικά πλήρως χωρίς πιστωτικό γεγονός.

Η διευρυμένη Ευρωπαϊκή Ενωση θεωρείται πλέον ένας από τους πιο δελεαστικούς προορισμούς για επενδύσεις, όπως δηλώνει το 34%, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με το 18% του Μαΐου και τιμή ρεκόρ από τότε που τίθεται το ερώτημα στην έρευνα, δηλαδή από τον Οκτώβριο του 2009.

Πηγή imerisia.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews