Ελλάδα

Bloomberg:Πως ο Χουλιαράκης ενημερώθηκε από το Twitter για το δημοψήφισμα

Bloomberg:Πως ο Χουλιαράκης ενημερώθηκε από το Twitter για το δημοψήφισμα

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg η διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης αιφνιδιάστηκε στην είδηση της προσφυγής σε δημοψήφισμα.

Πιο συγκεκριμένα λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη βελγική πρωτεύουσα, οι Έλληνες και οι εκπρόσωποι της ΕΕ και του ΔΝΤ ήταν κλεισμένοι στο κτίριο της Κομισιόν. Εβαζαν τις τελευταίες πινελιές στην συμφωνία με τους δανειστές που έδειχναν να υποχωρούν και να έρχονται πιο κοντά στις ελληνικές θέσεις.

Εκείνη την ώρα το μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας και πρόεδρος του ΣΟΕ Γιώργος Χουλιαράκης πληροφορήθηκε μέσω του Twitter για την απόφαση του πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα. Έπειτα από λίγα λεπτά η

Μετά από λίγο, η ελληνική αντιπροσωπεία αποχώρησε από την αίθουσα, με τις ενέργειες για την επίτευξη συμβιβασμού να έχουν καταστραφεί. Εν συνεχεία, οι διαπραγματευτές της Κομισιόν τηλεφώνησαν στον πρόεδρό τους, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Σύμφωνα με αξιωματούχο ούτε ο πρόεδρος της Κομισιόν γνώριζε για το δημοψήφισμα

Σύμφωνα με την ίδια πηγή  μέχρι εκείνη τη στιγμή η διάθεση μεταξύ των δύο πλευρών ήταν σχετικά θετική. Έφταναν σε μία συμφωνία για μία κοινή πρόταση η οποία θα παρουσιαζόταν την επόμενη ημέρα στο Eurogroup.

Πρόκειται για την πρόταση στην οποία αναφέρθηκε και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, έπειτα από το πρώτο μέρος της χθεσινής σύσκεψης των υπουργών Οικονομικών. Σε αυτή, σύμφωνα με το Bloomberg, οι δανειστές είχαν κάνει πίσω σε κάποια θέματα, εγκαταλείποντας το αίτημα για την αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews