Κόσμος

Buffett: “Η Fed είναι το μεγαλύτερο hedge fund στην ιστορία”

Buffett: “Η Fed είναι το μεγαλύτερο hedge fund στην ιστορία”

Την άποψη του ότι θα πρέπει να επιτραπεί στον πρόεδρο της Federal Reserve, Ben Bernanke να συνεχίσει στη θέση του επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας εξέφρασε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και πρόεδρος της Berkshire Hathaway, Warren Buffett.

“Έχει κάνει καταπληκτική δουλειά” από το ξέσπασμα της χρηματοοικονομικής κρίσης πριν από πέντε χρόνια, δήλωσε ο Buffett μιλώντας στο CNBC την Πέμπτη. “Δεν θα τον άλλαζα”, πρόσθεσε. 

Η κούρσα για τη διαδοχή του Bernanke έλαβε απροσδόκητη τροπή όταν ο Larry Summers, πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ και πρώτη επιλογή του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τη θέση, ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητα του.

Φαβορί πλέον για τη θέση είναι η νυν αντιπρόεδρος της Fed, Janet Yellen.

“Δεν γνωρίζω καθόλου την Yellen… ξέρω τον Bernanke”, δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της Berkshire Hathaway σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις.

Επισήμανε ταυτόχρονα ότι η Fed έχει ένα δύσκολο έργο μπροστά της καθώς θα πρέπει να μειώσει και πάλι τον ισολογισμό της ο οποίος διογκώθηκε κατά πολλά δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη θητεία του Bernanke.

Σχολιάζοντας το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Fed, ο Warren Buffett σημείωσε εξάλλου ότι “δεν έχει κάνει ακόμη τη δουλειά του”, προσθέτοντας ότι η οικονομία “φαίνεται σαν να σέρνεται κάπως”.

Για τις μετοχές ο Buffett δήλωσε ότι “πριν από πέντε χρόνια ήταν πολύ φθηνές, γελοία φθηνές. Αυτό έχει διορθωθεί. Σε γενικές γραμμές είναι λογικές οι τιμές σήμερα. Δεν βρίσκουμε ευκαιρίες, αλλά δεν πιστεύουμε ότι είναι υπερτιμημένες. Δυσκολευόμαστε να βρούμε πράγματα για να αγοράσουμε”.

Μιλώντας εξάλλου σε φοιτητές στο Georgetown University στην Ουάσινγκτον ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής συνέκρινε την Federal Reserve με ένα hedge fund λόγω της ικανότητας της κεντρικής τράπεζας να αποκομίζει κέρδη από τις αγορές ομολόγων.

“Η Fed είναι το μεγαλύτερο hedge fund στην ιστορία”, δήλωσε ο Buffett.

πηγή capital.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews