Εκδηλώσεις

«Carmen» και «Bolero»

«Carmen» και «Bolero»

Για πρώτη φορά στην Αθήνα,  την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, το Flamenco συναντά την «Carmen» του Bizet και το «Bolero» του Ravel σε μία κορυφαία παράσταση στο Ηρώδειο. 

Μία λαμπερή βραδιά με τα μεγαλύτερα αστέρια του flamenco! Το συγκρότημα του κορυφαίου χορευτή, χορογράφου και πρώτου καλλιτεχνικού διευθυντή του BNE (Ballet Nacional de España) ANTONIO GADES και τον σπουδαίο Iσπανό χορευτή SERGIO BERNAL, principal dancer του Ballet Nacional de España (BNE), κάτοχο του βραβείου του καλύτερου νέου χορευτή  παγκοσμίως  για το 2012!

CARMEN  του G. Bizet

Ο διάσημος Iσπανός σκηνοθέτης Carlos Saura παρουσιάζει και σκηνοθετεί στο Ηρώδειο την παράσταση αυτή συνυπογράφοντας με τον Antonio Gades την χορογραφία, τους φωτισμούς και την προσαρμογή του σεναρίου 30 χρόνια μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Παρίσι.

Η μεταφορά της CARMEN ως μουσικής, χορευτικής και ταυτόχρονα θεατρικής παράστασης στη σκηνή συνέπεσε με την στιγμή που ο διάσημος σκηνοθέτης  Carlos Saura  ολοκλήρωνε την ομώνυμη κινηματογραφική ταινία  με τον Αntonio Gades διάσημο Iσπανό χορευτή, χορογράφο και πρώτο Kαλλιτεχνικό Διευθυντή του Βallet Nacional de España (BNE). Η τεράστια επιτυχία της ταινίας οδήγησε τους δυο άνδρες στην υλοποίηση της απόφασης αυτής.

Μία παράσταση που έχει υμνηθεί για την πρωτοπορία της και που ενέταξε  το flamenco, ένα είδος χορού που πριν 30 χρόνια θεωρούνταν απλώς παραδοσιακός, στις μεγαλύτερες παγκόσμιες σκηνές χορού δίνοντας βήμα για την εξέλιξή του. Παραμένει σύγχρονη όσο ποτέ και γνωρίζει την αποθέωση όπου παρουσιαστεί μέχρι σήμερα με τις διθυραμβικές κριτικές των κριτικών και τον ενθουσιασμό του κοινού.

Στη μεγαλειώδη παράσταση του ΗΡΩΔΕΙΟΥ την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ισπανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, συμμετέχουν: 4 χορευτές σολίστ – principal dancers – 25 χορευτές, 5 τραγουδιστές και 2 μουσικοί – κιθαρίστες.

Mουσική: G. Bizet «Carmen»

A. Gades, M. Penella «El Gato Montes»

J. Ortega Heredia/F. Garcia Lorca «Verde que te quiero verde»

BOLERO του Μ. Ravel

Μία κορυφαία στιγμή! Ο βραβευμένος (βραβείο Positano) ως ο καλύτερος νέος χορευτής του κόσμου για το 2012, SERGIO BERNAL, σε ένα ρεσιτάλ επιδεξιότητας και ισπανικού πάθους συνοδευόμενος από τη μαγευτική μουσική του BOLERO και σε χορογραφία του P. Pozo.

Μία χορογραφία που απογειώνει το ταμπεραμέντο και τη δύναμη αυτού του νέου καλλιτέχνη, που η ιστορία κάνοντας και τη δική της εξαίρεση… τον έχει ήδη κατατάξει στο πάνθεον των πολύ σημαντικών χορευτών και δικαίως έχει χαρακτηρισθεί από τους κριτικούς παγκοσμίως, ως ο Νουρέγιεφ του ισπανικού χορού!

Μουσική: Μ. Ravel

Χορογραφία:  P. Pozo

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο δύο από τα πιο δημοφιλή μουσικά – χορευτικά έργα, η CARMEN του Bizet και το BOLERO του Ravel, είναι οι εγγυήσεις ότι αυτή η μαγική βραδιά θα αποτελέσει ίσως την λαμπρότερη και σημαντικότερη βραδιά χορού του φετινού καλοκαιριού!

Τιμές εισιτηρίων

Διακεκριμένη Ζώνη: 75 €

Α’ Ζώνη: 60 €

Β’ Ζώνη: 50 €

Γ΄ Ζώνη: 40 €

Δ’ Ζώνη: Άνω Διάζωμα: 25 €

Φοιτητικό – Ανέργων (Άνω Διάζωμα): 15 €

Ωρα έναρξης: 21.00

 

Σχόλια

Εκδηλώσεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews