Γνώμες

Χαϊκάλης – GATE ;

Χαϊκάλης – GATE ;

Γνωστός ηθοποιός, παρ’ ολίγον υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τηλεοπτικός προπαγανδιστής μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή φέρνει στη δημοσιότητα υπόθεση δωροδοκίας βουλευτή των ΑΝΕΛ, για να ψηφίσει ΠτΔ. Πρόκειται για τον επίσης ηθοποιό Παύλο Χαϊκάλη. Το ίδιο μεσημέρι ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος παραχωρεί συνέντευξη τύπου μετά βαΐων και κλάδων, όπου παρουσιάζει μονταρισμένο (!) υλικό από κρυφές κάμερες. Φωτογραφίζει το άτομο που φέρεται να επιχείρησε την εξαγορά Χαϊκάλη ως σύμβουλο προηγούμενων κυβερνήσεων και στέλεχος του τραπεζικού τομέα. Το όνομα του προσώπου έρχεται τελικά στο φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτεται ότι ήταν πρώην μέλος των ΑΝΕΛ, το οποίο σύμφωνα με φωτογραφικά ντοκουμέντα ήταν πρώτο τραπέζι πίστα σε συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου. Στις επόμενες δυο ημέρες οι εισαγγελικές αρχές κινούμενες τάχιστα και ψύχραιμα προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες καλώντας όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και, τελικά, εκδίδουν την τρίτη ημέρα το πόρισμα. Σύμφωνα με αυτό οι καταγγελίες Χαϊκάλη κρίνονται αβάσιμες και η υπόθεση τίθεται στο αρχείο.
Στο προσκήνιο αυτής της πυκνής δράσης τόσο ο κ. Χαικάλης όσο και άλλα μέλη των ΑΝΕΛ πέφτουν σε πολλαπλές αντιφάσεις. Λίγες ώρες μετά από δηλώσεις τους φτάνουν στο σημείο να προσπαθούν να διαψεύσουν τα όσα είπαν σε κοινοβουλευτικούς και δικαστικούς συντάκτες. Σκληρές ανακοινώσεις από την πλευρά των δημοσιογράφων δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Στο παρασκήνιο οι ΑΝΕΛ, που τόσο κόπτονται για το ”ξεπούλημα” της Ελλάδας, υπερψηφίζουν τροπολογία για περαιτέρω επέκταση της COSCO στον Πειραιά.

Τελικά, οι ΑΝΕΛ στην προσπάθειά τους να μη μείνουν εκτός της επόμενης Βουλής όχι μόνο δε δημιούργησαν κλίμα υπέρ τους, αλλά κατάφεραν να αυτοδιαψευστούν εκτιθέμενοι ανεπανόρθωτα. Μάλιστα, ο κ. Χαϊκάλης αποκάλυψε ο ίδιος ότι έπαιζε χρήματα στο χρηματιστήριο, κάτι το οποίο δια νόμου απαγορεύεται σε βουλευτές. Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος, όπως λέει και ο λαός.

Όλα τα παραπάνω θα ήταν λίγο πολύ ανάξια σχολιασμού, καθώς αντανακλούν τη σοβαρότητα αυτών που τα ανακινούν. Δυστυχώς, όμως, εκεί όπου υπάρχει λάσπη, κοπριά και ψεκασμοί, φυτρώνουν βρύα και αναπτύσσονται παράσιτα. Τέτοια πολιτικά παράσιτα αποδείχθηκαν με τη στάση τους οι ανεξάρτητοι φίλα προσκείμενοι στο ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές Βουδούρης και Παραστατίδης. Οι τελευταίοι δεν αρκέστηκαν στα να αφήσουν σαφείς υπόνοιες  δοσοληψιών για όσους ανεξάρτητους βουλευτές καταψήφισαν τον προϋπολογισμό, αλλά ψήφισαν υπέρ του Σταύρου Δήμου. Προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω φτάνοντας στο έσχατο σημείο να συμβουλεύσουν τους συναδέλφους τους να ψηφίσουν ‘’Παρών’’ στην επόμενη ψηφοφορία για την εκλογή ΠτΔ δήθεν για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Μετά την έντονη αντίδραση των θιγόμενων και την κατακραυγή από εκπροσώπους του πολιτικού μας συστήματος με πρώτο και καλύτερο το Μανώλη Γλέζο, ανασκεύασαν. Έβαλαν την ουρά κάτω από τα σκέλια και προσπάθησαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα . . .

Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε κανένα βήμα προς τη λογική και την ψυχραιμία. Πριν μια εβδομάδα ο αρχηγός του πριν καν αποφανθεί η δικαιοσύνη χαρακτήρισε ‘’σοβαρές’’ τις καταγγελίες Χαϊκάλη. Το Σάββατο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του έκανε λόγω για ‘’ομολογημένη απόπειρα δωροδοκίας’’ σε μια προσπάθεια να δυναμιτίσει το κλίμα ενόψει της τρίτης και καθοριστικής ψηφοφορίας για ΠτΔ.

Μικρή έκπληξη προκαλούν τα παραπάνω, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι καταγγελίες για εξαγορές βουλευτών ενόψει της προεδρικής εκλογής ξεκίνησαν από τους κόλπους της ίδιας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος τύπου κ. Σκουρλέτης υιοθέτησε ένα αστήριχτο – σχεδόν γελοίο – δημοσίευμα της εφημερίδας του κ. Κουρή περί κουμπαράδων σε εφοπλιστικό γάμο με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για το χρηματισμό βουλευτών, ώστε να ψηφιστεί ΠτΔ. Για το ίδιο θέμα κατέθεσαν μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Κωνσταντόπουλος, καθώς και ο εξ απορρήτων του νυν προέδρου κ. Τσίπρα κ. Παππάς. Ενώ στα ΜΜΕ ήσαν λαλίστατοι, ενώπιον του εισαγγελέα σύμφωνα με πληροφορίες επιφυλάχθηκαν να δώσουν συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία, επειδή απλούστατα δεν τα είχαν στα χέρια τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και τα ΜΜΕ που υποστηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ. Η ‘’ΑΥΓΗ’’ με τον τίτλο ‘’ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΧΑΪΚΑΛΗ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ’’ έδειξε ότι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την ‘’ΑΥΡΙΑΝΗ’’ του ’80.

Και όμως το πιο θλιβερό από όλα δεν είναι το γεγονός ότι στήθηκε μια φαρσοκωμωδία προς άγρα ψήφων από ολόκληρο το αντιμνημονιακό φάσμα. Είναι αυτό που κρύβεται από πίσω. Είναι η ευκολία με την οποία στελέχη των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να υποκαταστήσουν τη δικαιοσύνη κουρελιάζοντας τις αποφάσεις της. Στα λόγια μιλούν για διάκριση των εξουσιών, ενώ στην πράξη την ακυρώνουν. Ισχυρίζονται ότι ονειρεύονται ένα δυτικό κράτος δικαίου, ενώ στην πραγματικότητα έχουν ονειρώξεις με καθεστώτα σοβιετικού τύπου. Μιλούν για λαϊκή κυριαρχία, ενώ θέλουν να στήσουν λαϊκά δικαστήρια με ένορκους αγανακτισμένους του Συντάγματος, οι οποίοι θα κραδαίνουν κρεμάλες. Η θεμελιώδης αρχή του ποινικού δικαίου nulla poena sine process (καμία ποινή δίχως δίκη) αποτελεί ψιλά γράμματα γι’ αυτούς.

Ας μιλήσουμε, τέλος, με ονόματα, όχι γενικά και αόριστα. Μεταξύ άλλων ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νομικός κ. Μητρόπουλος τοποθέτησε όλους τους συμμετέχοντες στην κυβέρνηση Παπαδήμου σε μελλοντικό ειδικό δικαστήριο. Έτσι γενικά και αόριστα χωρίς συγκεκριμένες επεξηγήσεις. Ξεχνώντας ότι για να υπάρξει έγκλημα και ποινή πρέπει να υπάρξει νόμος που να τα στοιχειοθετεί . Η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και εισαγγελέας κ. Γιαταγάνα, που φήμες τη θέλουν να φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει ταχθεί καθαρά υπέρ της θανατικής ποινής και μάλιστα για άτομα που θα καταδικάζονται για εσχάτη προδοσία κατονομάζοντας τους κκ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου. Το τεκμήριο της αθωότητας δε μοιάζει να την απασχολεί. Ούτε φυσικά και τα συνταγματικά κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ξενοφών Γρηγόρης

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Γνώμες

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link