Επιστημονικά

Χάκαραν την Adobe! Έκλεψαν τα στοιχεία 2,9 εκατ. χρηστών

Χάκαραν την Adobe! Έκλεψαν τα στοιχεία 2,9 εκατ. χρηστών

Τα προσωπικά στοιχεία 2,9 εκατομμυρίων χρηστών βρίσκονται στα χέρια χάκερς, μετά την κυβερνο-επίθεση που δέχθηκε η εταιρία Adobe!

Η αμερικανική εταιρία λογισμικού, δημιουργός μεταξύ άλλων των αρχείων pdf, επιβεβαίωσε ότι έπεσε θύμα σοβαρής κυβερνο-επίθεσης και ότι οι χάκερς υπέκλεψαν προσωπικά δεδομένα 2,9 εκατ. πελατών της.

 

Μεταξύ των στοιχείων τα οποία υπεκλάπησαν περιλαμβάνονται ονόματα πελατών, κρυπτογραφημένοι κωδικοί ασφαλείας (passwords) και κρυπτογραφημένοι αριθμοί πιστωτικών καρτών.

 

Εκπρόσωπος της εταιρίας, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο, εξέφρασε τη «βαθιά λύπη του για το περιστατικό που συνέβη» και εκτίμησε ότι οι χάκερς δεν υπέκλεψαν αποκρυπτογραφημένα στοιχεία χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών.

Η Adobe ήδη ξεκίνησε να αναδιαμορφώνει τους κωδικούς ασφαλείας των λογαριασμών που πιθανώς παραβιάστηκαν και οι αντίστοιχοι χρήστες- πελάτες της θα λάβουν σχετική ειδοποίηση με e-mail για τις αλλαγές. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρία συστήνει στους πελάτες της να αλλάξουν τους κωδικούς τους, ιδίως αν χρησιμοποιούν τους ίδιους και σε άλλες ιστοσελίδες.

 

Η Adobe ανακοίνωσε ότι ενημέρωσε τις αρμόδιες Αρχές ασφαλείας και ήδη προσπαθεί να εντοπίσει τους χάκερς. Ακόμα, έκανε γνωστό ότι ερευνά κατά πόσο οι χάκερς απέκτησαν «παράνομη πρόσβαση» στον πηγαίο κώδικα των πολυάριθμων προϊόντων της, όπως το Adobe Acrobat (pdf) και το Photoshop.

πηγή: newsit.gr

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Επιστημονικά

Copyright © 2015-2016 Clevernews