Ελλάδα

Χαρδούβελης: Πιο χαλαρή η σχέση με τους εταίρους

Χαρδούβελης: Πιο χαλαρή η σχέση με τους εταίρους

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός οικονομικών για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Τόνισε πως οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να έχουν κύκλους ζωής μεγαλύτερους από τους εκλογικούς. Υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη δεν έρχεται με μέτρα τόνωσης της ζήτησης που δεν έχουν κοστολογηθεί.

Ο προϋπολογισμός θα εκτελεστεί ομαλά, θωρακίζει την ελληνική οικονομία και συμβάλει στην βελτίωση της ανάπτυξης δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης από τη Βουλή. Όπως τόνισε ο Γκίκας Χαρδούβελης τα βήματα μας από εδώ και πέρα μπορεί να είναι πολύ πιο σταθερά. Η χώρα έχει εξελιχθεί σε μοναδικό παράδειγμα δημοσιονομικής εξυγίανσης. Όλα αυτά δυστυχώς έχουν με πολύ μεγάλες θυσίες από την ελληνικό λαό. Αλλά σταθεροποιήσαμε την οικονομία και την χώρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με με τον ίδιο, η σταθεροποίηση δεν είναι ικανή συνθήκη για την ανάπτυξη. Για αυτό δεν πρέπει να λοξοδρομήσουμε. Πρέπει να επιμείνουμε στην ενάρετη δημοσιονομική πολιτική, σημείωσε. Στοχεύουμε σε μια εξωστρεφή οικονομία. Το κρίσιμο θέμα για την ανάπτυξη είναι να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και μετά το τέλος του μνημονίου, υπογράμμισε. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να έχουν κύκλους ζωής μεγαλύτερους από τους εκλογικούς κύκλους.

Η συνταγή για έξοδο από την κρίση δεν έρχεται μόνο από τις κρατικές παροχές και την κατανάλωση. Πρέπει να αυξήσουμε την παραγωγικότητάς μας. Αυτό εξυπηρετείται από τον εκσυγχρονισμό των δομών, ανέφερε. Ο κ. Χαρδούβελης τόνισε ότι η ανάπτυξη δεν έρχεται με μαγικό ραβδί ούτε με μέτρα τόνωσης της ζήτησης που δεν έχουν κοστολογηθεί. Χαρακτήρισε τις ιδιωτικές επενδύσεις κλειδί για την ανάπτυξη το 2015. Πρόσθεσε πως η σταθερότητα είναι απαραίτητη προυπόθεση για να προσελκυσθούν ξένες επενδύσεις.

Ο υπουργός οικονομικών χαρακτήρισε ιδιαίτερα περίπλοκες τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ενώ εκτίμησε πως η διαδικασία της τελικής αξιολόγησης σύντομα θα έχει θετικό αποτέλεσμα.

πηγή: euro2day.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link