Γνώμες

Χίλαρι Κλίντον: Υποψήφια για την προεδρία του 2016

Χίλαρι Κλίντον: Υποψήφια για την προεδρία του 2016

  Της Ειρήνης Ντόμορα

Η Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε και επίσημα στις 12 Απριλίου, την πρόθεσή της να διεκδικήσει την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών για δεύτερη φορά, ζητώντας από τους ψηφοφόρους να κρατήσουν το Δημοκρατικό Κόμμα στην εξουσία για 12 συνεχόμενα χρόνια. Η πρώην Πρώτη Κυρία, γερουσιαστής και υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, επιδιώκει να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας και για τον λόγο αυτό, η προεκλογική της εκστρατεία για το χρίσμα των Δημοκρατικών ξεκινά άμεσα, με πρώτους σταθμούς πολιτείες – κλειδιά όπως η Αϊόβα και το Νιου Χάμσιρ. Μέχρι αυτήν την ώρα η Χίλαρι Κλίντον, είναι η μόνη υποψήφια των Δημοκρατικών, έχει μεγάλη απήχηση και θεωρείται σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η επικρατέστερη υποψήφια.

Το 2008, μετά την ήττα της από τον Μπαράκ Ομπάμα, η Χίλαρι είχε δηλώσει πως απέτυχε να σπάσει το «γυάλινο ταβάνι», χρησιμοποίησε δηλαδή τον όρο που περιγράφει τις πολιτικές θέσεις που ανδροκρατούνται. Τώρα, όμως πιστεύει, πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να κατακτήσει το πολυπόθητο «ναι» των εκπροσώπων των Δημοκρατικών.

Στις αδυναμίες της υποψηφιότητάς της βέβαια, συγκαταλέγεται η έρευνα του Κογκρέσου, που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη για την επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη, την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών. Το θέμα αυτό, οδήγησε και στην αποκάλυψη ότι η Κλίντον χρησιμοποιούσε προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διάρκεια της θητείας της ως υπουργού Εξωτερικών, αντί της ειδικής κυβερνητικής ηλεκτρονικής διεύθυνσης.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας της πρώην υπουργού Εξωτερικών, αναμένεται η απάντηση των Ρεπουμπλικάνων. Είναι ήδη γνωστό, πως απέναντι στη Χίλαρι Κλίντον, θα διεκδικήσουν το χρίσμα του κόμματός τους, οι γερουσιαστές του Tea Party Τεντ Κρουζ και Ραντ Πολ, αλλά και ο κουβανικής καταγωγής, συνάδελφός τους Μάρκο Ρούμπιο. Σύμφωνα με πληροφορίες την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων, αναμένεται να διεκδικήσει και ο Τζεμπ Μπους, πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα, γιος του προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και αδερφός του Τζορτζ Μπους Τζούνιορ.

Αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια για τα χρίσματα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους τότε στις εκλογές του 2016, δε θα ήταν διόλου απίθανο, να έχουμε μια νέα σύγκρουση μεταξύ Κλίντον και Μπους. Η πρώτη ήταν το 1992 όταν ο Μπιλ Κλίντον είχε κερδίσει τις εκλογές έναντι του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου.

Σχόλια

Γνώμες

Περισσοτερα στην κατηγορια Γνώμες

Copyright © 2015-2016 Clevernews