Κόσμος

Χιλή: Μαθητές ανακάλυψαν μούμια 7.000 ετών!

Χιλή: Μαθητές ανακάλυψαν μούμια 7.000 ετών!

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Tercera, η ανακάλυψη έγινε τυχαία το Σάββατο κατά τη διάρκεια σχολικού περιπάτου του εργαστηρίου αρχαιολογίας της Αμερικανικής Σχολής στο Μόρο ντε Αρίκα.

Μούμια ηλικίας 7.000 ετών ανακάλυψε ομάδα παιδιών στην περιφέρεια Αρίκα της βόρειας Χιλής, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Tercera, η ανακάλυψη έγινε τυχαία το Σάββατο κατά τη διάρκεια σχολικού περιπάτου του εργαστηρίου αρχαιολογίας της Αμερικανικής Σχολής στο Μόρο ντε Αρίκα, έναν απότομο λόφο που βρίσκεται στην πόλη Αρίκα, 2.000 χλμ. βόρεια του Σαντιάγο.

Φήμες έκαναν λόγο πρόσφατα για αρχαιολογικά κατάλοιπα που ήρθαν στο φως μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 8,2 βαθμών στις αρχές Απριλίου, ο οποίος προκάλεσε το θάνατο έξι ανθρώπων στην περιοχή.

Η ανακάλυψη αυτή «υπογραμμίζει την ανάγκη η περιοχή αυτή να προστατευθεί καθώς κάτω από αυτή υπάρχει ένα μεγάλο προαποικιακό νεκροταφείο», δήλωσε ο Χανς Νέιρα, ο εκπαιδευτικός που οργάνωσε το εργαστήρι αρχαιολογίας το Μάρτιο προκειμένου να εμφυσήσει στους μικρούς μαθητές το σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά.

Η μούμια ανήκει στον πολιτισμό Τσιντσόρο.

Πηγή skai

 

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews