Κοινωνία

Χειροπέδες στον ιδιοκτήτη της Fokas για χρέη προς το δημόσιο

Χειροπέδες στον ιδιοκτήτη της Fokas για χρέη προς το δημόσιο

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της εταιρείας “Fokas. Ο λόγος για τον 88χρονο Λέανδρο Φωκάς ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία για τη μη απόδοση τόσο του ΦΠΑ όσο και του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών. Το συνολικό κόστος της οφειλής είναι 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας παρουσιάστηκε από μόνος του σήμερα το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου όπου και έγινε η σύλληψή του μέσω του εντάλματος συλλήψεως που είχε εκδοθεί. Μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών της Θεσσαλονίκης. Ο εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Μετά από την άσκηση διώξης ο Λέανδρος Φωκάς οδηγήθηκε σε ειδικό ανακριτή.

Ο δικηγόρος του Λέανδρου Φωκά σύμφωνα με πληροφορίες θα υποστηρίξει ότι το ποσό που προέρχεται από τη μη απόδοση του ΦΠΑ δεν σχετίζεται με πωλήσεις από τις οποίες δεν αποδόθηκε φόρος. Ωστόσο πρόκειται για χρωστικό ΦΠΑ. Παράλληλα θα αναφέρει ότι το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του κατηγορουμένου θα διατεθεί στο Δημόσιο.

 

 

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews