Ελλάδα

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η τετραμερής

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η τετραμερής

Κατά τη διάρκεια της τετραμερούς συνάντησης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ προσπάθησαν να αναζητήσουν ένα συμβιβασμό.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές  ο κύριος Τσίπρας διατύπωσε τις διαφωνίες του πάνω στο «κείμενο-τέρας», του Eurogroup.

Εν τω μεταξύ στη Σύνοδο Κορυφής πραγματοποιούνται σκληρές διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πρωθυπουργός ζητάει

την απόσυρση από το κείμενο της απαίτησης των δανειστών για κατάργηση όσων έχουν ψηφιστεί μέχρι στιγμής από την κυβέρνηση.

πιο ξεκάθαρη δέσμευση για το χρέος, από αυτή που προβλέπεται στο κείμενο, καθώς και

άμεση αποκατάσταση της ρευστότητας διότι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δεν υπάρχει χρόνος ούτε μέχρι την Τετάρτη, που πρέπει να έχουν ψηφιστεί τα πρώτα μέτρα.

Πρόβλημα υπάρχει και για την απαίτηση των θεσμών για μεταφορά της έδρας του ταμείου που είναι αρμόδιο για τις αποκρατικοποιήσεις (ΤΑΙΠΕΔ) από την Αθήνα στο Λουξεμβούργο, κάτι που η ελληνική πλευρά δεν αποδέχεται.

Από την άλλη πλευρά ο δημοσιογράφος της ισπανικής El Pais,  Κλοντί Περέθ με σχόλιό του στο Twitter πριν από λίγο ότι η ελληνική πλευρά έχει ενδώσει στις περισσότερες από τις απαιτήσεις των δανειστών εκτός από εκείνη για τη δημιουργία ταμείου ιδιωτικοποιήσεων στο Λουξεμβούργο. Παλεύει με νύχια και με δόντια.

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews