Ελλάδα

Χωρίς προβλήματα αναμένεται η επιστροφή των εκδρομέων

Χωρίς προβλήματα αναμένεται η επιστροφή των εκδρομέων

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με ιδανικές καιρικές συνθήκες αναμένεται από το μεσημέρι και μετά η επιστροφή του πρώτου κύματος των αδειούχων του Αυγούστου και των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου στα αστικά κέντρα.

Αυξημένη αναμένεται να είναι από το απόγευμα η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Σε όλα τα σημεία κατάπλου των πλοίων υπάρχουν στελέχη του λιμενικού, προκειμένου να διευκολύνουν τους ταξιδιώτες επιβάτες που επιστρέφουν από τα νησιά του Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού.

Επί ποδός βρίσκεται και η Τροχαία, η οποία έχει προχωρήσει στη λήψη έκτακτων μέτρων στο εθνικό δίκτυο για τη διευκόλυνση των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου.

Ειδικότερα, από τις 15.00 έως τις 22.00, για το ρεύμα εισόδου, θα ισχύσει η απαγόρευση κίνησης των φορτηγών για ωφέλιμο φορτίο άνω των 1,5 τόνων στα εθνικά δίκτυα.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας, υδροφόρες και βυτιοφόρα για εφοδιασμό πυροσβεστικών σε περίπτωση πυρκαγιάς, τα φορτηγά κοινής ωφελείας και μεταφοράς ευπαθών προϊόντων και τα σιλοφόρα στα έργα κατασκευής των εθνικών οδών, καθώς και φορτηγά του «Χαμόγελου του Παιδιού» και κάποιων άλλων κατηγοριών άμεσης ανάγκης.

Από την Τροχαία υπογραμμίζεται ότι για την ασφαλή μετακίνηση και την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων είναι απαραίτητη η σωστή συμπεριφορά και για αυτό οι οδηγοί παρακαλούνται να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση, να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες προκειμένου να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους και σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link