Ελλάδα

Χουντής: Κοντά σε συμφωνία -Πρέπει να είναι συνολική και μακροπρόθεσμη

Χουντής: Κοντά σε συμφωνία -Πρέπει να είναι συνολική και μακροπρόθεσμη

Την εκτίμησή του ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία -μετά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με την Άνγκελα Μερκελ και τον Φρανσουά Ολάντ στη Ρίγα- εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χουντής.

Ο κ. Χουντής ο οποίος συμμετέχει στην ελληνική αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον πρωθυπουργό στη Ρίγα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι κατά την τριμερή συνάντηση, που διεξήχθη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, η καγκελάριος της Γερμανίας και ο πρόεδρος της Γαλλίας εξέφρασαν στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τη βούλησή τους να βοηθήσουν για να επιτευχθεί συμφωνία.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Χουντή, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει χρόνος για περισσότερη καθυστέρηση και τονίστηκε η ανάγκη ό,τι συμφωνηθεί τώρα πρέπει να είναι μια συμφωνία-λύση για το γενικότερο πρόβλημα του χρέους και της ανάπτυξης. Σε αυτό το σημείο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μας, αυτό θα φανεί τις επόμενες ώρες και τις επόμενες ημέρες». Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιουνκερ και με άλλους αρχηγούς κρατών.

Επανέλαβε τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό, σημειώνοντας ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν μπορούν να τα ζητούν αυτά, γιατί δεν είναι στην αρμοδιότητά τους να ζητούν από ένα κράτος να του πουν πού θα πάνε οι συντάξεις και οι μισθοί. Σημείωσε δε ότι «η παρατυπία και η εξωθεσμική πειθαρχία που έχει γίνει με το Μνημόνιο, με τη συμμετοχή και την παρουσία του ΔΝΤ, είναι εκεί πού βρίσκεται και το αγκάθι». Τέλος, επισήμανε ότι οι εταίροι ζητούν συμφωνία που να μετέχει και το ΔΝΤ.

πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews