Πολιτική

Χρ.Λαζαρίδης: Δεν θα τους βοηθήσω να φάνε τον Στουρνάρα

Χρ.Λαζαρίδης: Δεν θα τους βοηθήσω να φάνε τον Στουρνάρα

Αγνοια για τα περί «σπασίματος» του υπουργείου Οικονομικών δηλώνει ο Χρ.Λαζαρίδης, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Μιλώντας στο Βήμα σημείωσε: «Εμείς δεν διαρρεύσαμε κάτι τέτοιο. Σίγουρα όπως φαίνεται κάποιοι πάνε να φάνε τον Γιάννη Στουρνάρα αλλά εγώ δεν μπορώ να τους βοηθήσω. Δεν πρέπει να φύγει ο Στουρνάρας από υπουργός Οικονομικών.»

Ανήμερα των Χριστουγέννων και ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας διέψευσε τις πληροφορίες περί διαχωρισμού του υπουργείου Οικονομικών και τοποθέτησης δίπλα του του Χρ.Λαζαρίδη.

«Αυτά είναι στην φαντασία ορισμένων. Δεν υπάρχουν τέτοια σενάρια» υπογράμμισε.

Η άρνηση του Γιάννη Στουρνάρα να μειωθεί ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο λόγω και του προβλήματος που δημιουργεί σε όλη τη χώρα η αιθαλομίχλη έχει προκαλέσει γκρίνια στη συγκυβέρνηση, αλλά και το συγκεκριμένο σενάριο περί τοποθέτησης του κ. Λαζαρίδη στο πλευρό του Γιάννη Στουρνάρα.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη άρνηση από το κυβερνητικό επιτελείο ήρθε με αφορμή την ερώτηση 41 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να μειωθεί ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο.

Ερώτηση 41 βουλευτών της ΝΔ για τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης

Κορυφαία κυβερνητική πηγή δήλωσε στην εφημερίδα Τα Νέα ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για να ανοίξει νέο μέτωπο με την τρόικα».

Ακολούθησε το νέο «όχι» του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης μετά την έκτακτη σύσκεψη που έγινε τα Χριστούγεννα για να εξεταστεί το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί στις πόλεις από την αιθαλομίχλη.

«Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα αλλά η μείωση της τιμής δεν είναι η λύση. Αυτό θα σήμαινε πως θα ανοίγαμε παράθυρο στο λαθρεμπόριο και δίνουμε σε όλους ανεξαιρέτως το επίδομα θέρμανσης, ακόμη και, στην ακραία περίπτωση, για θέρμανση πισίνας. Εμείς θέλουμε να επιδοτήσουμε τους φτωχότερους» δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Πηγή in.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews