Κοινωνία

Η Χρυσή Αυγή στρατολογούσε παιδιά 14 έως 17 ετών για την ομάδα Κένταυρος

Η Χρυσή Αυγή στρατολογούσε παιδιά 14 έως 17 ετών για την ομάδα Κένταυρος

Νέο καταστατικό και νέο όνομα είχε ετοιμάσει ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, σε περίπτωση που το κόμμα του αποφασιζόταν να τεθεί εκτός νόμου. Ωστόσο, οι εξελίξεις με τη σύλληψη του ίδιου και άλλων βουλευτών και στελεχών της ΧΑ τον πρόλαβαν.

 

Όπως αναφέρει η Real News, ο αρχηγός της ΧΑ ήταν έτοιμος να ιδρύσει νέο κόμμα εάν το έθεταν εκτός νόμου, αλλά πλέον μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις φήμες κάνουν λόγο ότι τα ηνία θα αναλάβει η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια, η οποία θα αποφασίσει και το τι μέλλει γενέσθαι. Πιο συγκεκριμένα, η Ελένη Ζαρούλια είναι αυτή που θα αποφασίσει εάν θα παραιτηθούν οι βουλευτές του κόμματος ή όχι, καθώς έχει αναλάβει συντονιστικό ρόλο.

 

Παράλληλα, όπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης, τα μέλη της Χρυσής Αυγής την αποκαλούσαν «λοχία Σουλτς», ενώ φαίνεται πως είναι ο φόβος και ο τρόμος, με κάποιους να λένε  «τώρα θα φεύγουν ο ένας μετά τον άλλο από τα παράθυρα», όταν έμαθαν ότι αναλαμβάνει τα ηνία του κόμματος.

 

Η Ελένη Ζαρούλια ήταν και αυτή που αμέσως μετά τη σύλληψη του συζύγου της ενημέρωσε όσους περισσότερους μπορούσε, ανάμεσα τους και τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, ενώ έστειλε και μηνύματα σε μέλη της Χρυσής Αυγής για τη συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ. Ακόμη, σύμφωνα με τον ΒΗΜΑΤΟδότη, όσοι έμαθαν για τις συλλήψεις φρόντισαν να ξεφορτωθούν ρόπαλα, λάβαρα, σιδηρογροθιές και στιλέτα.

 

Στρατολογούσαν παιδιά- Νέες αποκαλύψεις από το πόρισμα

 

Κόλαφος για τη δομή και τη λειτουργία της Χρυσής Αυγής είναι το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη. Όπως έγινε γνωστό ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουλιώτης στο 9σέλιδο πόρισμά του που παρέδωσε στην κυρία Κουτζαμάνη για το έργο, τη δομή, τη δράση, κ.λπ. της Χρυσής Αυγής, αναφέρεται και στη στρατολόγηση ανηλίκων παιδιών από 14 έως 17 ετών, όπως και στη συγκρότηση ειδικής ομάδας ανηλίκων, η οποία είχε δράση.

 

Ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρεται στο ιστορικό της οργάνωσης, η οποία όπως τονίζει έχει ιεραρχική-πυραμιδική δομή, με εξουσία του αρχηγού κατά το χιτλερικό δόγμα. Επισημαίνει, επίσης, ότι η Χρυσή Αυγή, επιλέγει άτομα με γνώσεις στις πολεμικές τέχνες, τα οποία, όπως αναφέρει, εκπαιδεύει σε περιοχές της Αττικής, όπως στη Μαλακάσα, την Μάνδρα και τη Σαλαμίνα.

 

Υπογραμμίζει επίσης, -γεγονός που φέρονται να επιβεβαιώνουν και οι δυο προστατευόμενοι μάρτυρες, πρώην μέλη της οργάνωσης- ότι η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί όπλα που φυλάσσονται σε άγνωστους μέχρι στιγμής χώρους.

 

Η Χρυσή Αυγή, αναφέρεται στο πόρισμα, πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας 1980-1990 με τη μορφή κλειστής ολιγάριθμης ομάδας ιδεολογικής επιμόρφωσης ναζιστών. Στη συνέχεια η ομάδα αυτή μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό. Από το χρόνο αυτό διαχωρίστηκε το επιχειρησιακό από το πολιτικό τμήμα της οργάνωσης, με το πρώτο να αναλαμβάνει την εκτός γραφείων δράση, δηλαδή, τις βίαιες επιθέσεις εναντίον όσων η οργάνωση θεωρούσε εχθρούς της.

 

Ο εισαγγελικός λειτουργός επικαλείται το καταστατικό της οργάνωσης στο οποίο ρητώς ορίζεται ο διαχωρισμός των δυο δραστηριοτήτων, με κοινή ηγετική ομάδα και με την εξουσία του αρχηγού να είναι απόλυτη κατά το χιτλερικό δόγμα Fuhrerprinzip (σ.σ. η αρχή του αρχηγού) η προσταγή του οποίου προς ενέργεια ή η έγκριση, ακόμη και σε ήσσονος σημασίας δράσεις, ήταν ιερή και αδιαπραγμάτευτη.

 

Στο πόρισμα τονίζεται επίσης ότι κατά τη φιλοσοφία της Χρυσής Αυγής όσοι δεν ανήκουν στη λαϊκή κοινότητα της φυλής είναι υπάνθρωποι. Στη κατηγορία αυτή ανήκουν ξένοι μετανάστες, ρομά, όσοι διαφωνούν με τις ιδέες τους, ακόμη και άτομα με νοητικά προβλήματα. Η βία για τη Χρυσή Αυγή είναι το μήνυμα και όχι το μέσον επίτευξης των επιδιώξεών τους.

 

Ως προς τον τρόπο λειτουργίας της οργάνωσης ο κ.Βουρλιώτης επισημαίνει ότι η εντολή διαβιβάζεται από τον αρχηγό στον υπαρχηγό και στη συνέχεια από τον τελευταίο στους κατά σειρά κατώτερους στην ιεραρχία, μέχρι την τελική υλοποίησή της.

 

 

πηγή: newpost.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews