Ελλάδα

Χρήστες του facebook ζητούν την παραπομπή Βαρουφάκη στο Ειδικό Δικαστήριο

Χρήστες του facebook ζητούν την παραπομπή Βαρουφάκη στο Ειδικό Δικαστήριο

Τις τελευταίες ώρες έχει κάνει στο Facebook, την εμφάνισή της μια σελίδα μέσω της οποίας ζητείται η παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών στο Ειδικό Δικαστήριο  με τις κατηγορίες της απιστίας και της εσχάτης προδοσίαςΉδη η σελίδα μέχρι αυτή την ώρα έχει φτάσει τα 4.011 likes.

Εν τω μεταξύ πληροφορίες προερχόμενες από νομικούς κύκλους αναφέρουν ότι υπάρχει πιθανότητα εμπλοκής του πρώην υπουργού Οικονομικών σε νομικές ευθύνες.

Όπως αναφέρει το άρθρο 151 του Ποινικού Κώδικα όποιος εκλεγμένος πολιτικός «διεξάγει με κάποια άλλη κυβέρνηση υποθέσεις του εντολέα του με πρόθεση κατά τρόπο που να μπορεί να προκαλέσει βλάβη για τον εντολέα (τον ελληνικό λαό, στην προκειμένη περίπτωση) τιμωρείται με κάθειρξη.

Αναλυτικότερα:

ΠΔ 283/1985: ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ (22474)

Αρθρο 151

Σύνδεση με Νομολογία και Αρθογραφία

13

Κατάχρηση πληρεξουσιότητας

Αρθρο 151.

Οποιος ως πληρεξούσιος του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του, διεξάγει με κάποια άλλη κυβέρνηση υποθέσεις του εντολέα του με πρόθεση κατά τέτοιο τρόπο που να μπορεί να προκύψει βλάβη για τον εντολέα, τιμωρείται με Κάθειρξη.

Κάθειρξη

Αρθρο 52

  1. Η ποινή της Κάθειρξης είναι ισόβια ή πρόσκαιρη και εκτελείται σε καταστήματα ή τμήματα καταστημάτων που προορίζονται αποκλειστικά γι` αυτήν.
  2. Οταν ο νόμος δεν ορίζει ρητά ότι η επιβαλλόμενη Κάθειρξη είναι ισόβια, αυτή είναι πρόσκαιρη.
  3. Η διάρκεια της πρόσκαιρης Κάθειρξης δεν υπερβαίνει τα είκοσι έτη ούτε είναι μικρότερη από πέντε έτη, με την επιφύλαξη των ορισμών του άρθρου 91 για την αόριστη Κάθειρξη.

 

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews