Κινηματογράφος

“The Amazing Spiderman 2” – (αργεί πολύ το 3????)

“The Amazing Spiderman 2” – (αργεί πολύ το 3????)

Επιστρέψαμε αναγνώστες  μου να τα πούμε για τη νέα ταινία του ανθρώπου αράχνη. Κρατηθείτε γερά για μεγάλες πτώσεις κι 216807-spidermengάλματα, από τη μόνη ταραντούλα που λατρεύεται ανά τον κόσμο, εκτός από μερικά είδη που κάποιοι έχουν μέσα σε γυάλες στο σπίτι (θεός φυλάξοι…). Ο αραχνάνθρωπος ή -όπως τον λένε οι απανταχού φανς- Σπάιντι, επέστρεψε με νέα ταινία και ομολογουμένως είναι μία πολύ καλή περιπέτεια για όσους θέλουν δράση και ένταση. Ας κάνουμε όμως μία ανασκόπηση:

Αμέιζινγ Σπάιντερ Μαν μάι φρεντς!!! Ο υπερήωας που γυρίσανε δύο τριλογίες μέσα σε σχεδόν μία δεκαετία. Το 2002 βγήκε το πρώτο Spiderman με τον Τόμπι Μαγκουάιερ (Tobey Maguier) στο χαρακτήρα του Πήτερ Πάρκερ. Από τότε βγήκαν στη μεγάλη οθόνη άλλες δύο συνέχειες το 2004 και τ0 2007. Η πρώτη αυτή τριλογία στηρίχθηκε σχεδόν αποκλειστικά στο κόμιξ του γνωστού ήρωα, με ονόματα όπως ο Ουίλεμ Νταφόε (Willem Dafoe), Κίρστεν Νταντς (Kirsten Dunst) και ο βραβευμένος με όσκαρ Τζέιμς Φράνκο (James Franco). Παρά το γεγονός ότι ήταν μία πιστή μεταφορά του κόμιξ σε ταινία, η προσπάθεια να βάλουν πολλές λεπτομέρειες σε ένα φιλμ τις έκανε κουραστικές και μάλλον αδιάφορες. Τρεις ταινίες με τον Πήτερ να μάχεται με τον εαυτό του, να χωρίζει την αγαπημένη του, να νικάει τον/τους 1367931148_1367930551_tumblr_mme5h1ymfw1s070kko1_1280κακό/κακούς και να αγαπιέται από τον κόσμο ως ήρωας. Ο Τόμπι Μαγκουάιερ αν και σαν φιγούρα είναι πολύ πιστή μεταφορά της φιγούρας του Πήτερ Πάρκερ, σαν Σπάιντι δεν έπειθε. Ο πασίγνωστος για το χιούμορ, το θράσος και την αδιάκοπη διάθεση για μάχη άνθρωπος-αράχνη δεν υπήρχε κάπου σε αυτές τις ταινίες. Τη θέση του είχε ένας νεαρός ήρωας που έβγαζε τα απωθημένα του στους ουρανοξύστες και το γέλιο το έβγαζε μάλλον επειδή ήταν απλά πολύ αθώος και λίγο χαζούλης…..

Το 2012 όμως, μόλις πέντε χρόνια από το τελευταίο μέρος της πρώτης τριλογίας, έρχεται μία νέα τριλογία. Λιγότερο πιστό στο κόμιξ αλλά εξαιρετική σεναριακή πλοκή, ο χαρακτήρας του Π. Πάρκερ στα χέρια του Άντριου Γκάρφιλντ (Andrew Garfield) και ένα εξίσου τρομερό καστ ηθοποιών. Το αποτέλεσμα αγαπητέ μου αναγνώστη είναι φανερά καλύτερο. Ο Α. Γκάρφιλντ καταφέρνει να δώσει έξοχο ρεαλισμό στο χαρακτήρα του αραχνανθρώπου κρατώντας πολύ πιστά το χαρακτήρα του κεφάτου, αστείου και πάντα χαβαλέ ήρωα που παρουσιάζεται στα κόμιξ χωρίς την αθώα ηλιθιότητα που κληρονόμησε από τον κατά τ’άλλα εξαιρετικό ηθοποιό Τόμπι Μαγκουάιερ.The_Amazing_Spider_Man_2_13665864532171

Οφείλω να σου εξομολογηθώ κάτι  φίλε μου αναγνώστη. Είδα το πρώτο “Amazing Spiderman” μόλις δύο μέρες πριν πάω στον κινηματογράφο να δω το δεύτερο μέρος. Υπήρξα λίγο προκατειλλημένος κι αυτό επειδή το πρώτο μέρος αυτής της τριλογίας βγήκε τόσο κοντά με το τελευταίο της προηγούμενης!! Όμως το παραδέχομαι, έκανα λάθος. Καταπληκτικό και ανθρώπινο το πρώτο μέρος, καταπληκτικό και περισσότερο περιπετειώδες το δεύτερο.

5xT.1280x720Με γρήγορη και πολύ πολύ καλή σκηνοθεσία, πολύ καλές ερμηνείες και πολύ πειστικές μάχες, κερδίζει από την αρχή τον θεατή. Τα εφέ είναι πολύ καλοδουλεμένα όπως ακριβώς είναι και το σενάριο. Απομακρυσμένο από το κλασσικό κόμιξ, χτίζει τη δική του διαφορετική άποψη και ακολουθεί τη δική του πορεία χωρίς να ξεχνά τον αγαπημένο ήρωα και από που προέρχεται. Η δράση είναι διάχυτη και δεν αφήνει κανέναν ανικανοποίητο. Το πιο σπουδαίο για την ταινία είναι ότι όλη η εσωτερική μάχη και αναζήτηση του Πήτερ Πάρκερ είναι καθαρά ευδιάκριτες, φαίνονται και προβληματίζουν και τον θεατή που συμπάσχει χωρίς να κουράζεται, όπως συνέβαινε με την  παλιά τριλογία. Το πιο δυνατό σημείο της ταινίας είναι οι τρομερές ατάκες και ο χαβαλές του Σπάιντι. Αυτά τα χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν από τους άλλους, πιο σοβαροφανείς ήρωες της Μάρβελ (MARVEL), είναι και το πιο πιστό στο κόμιξ στοιχείο που έχει η ταινία. Η ιστορία εξελίσσεται χωρίς κενά, με μεγαλήAmazing-Spider-man-II συνοχή και ευχάριστη πλοκή. Το καστ, απλά λαμπρό. Τζέιμι Φοξ (Jamie Foxx), Έμα Στόουν (Emma Stone, Ντέιν Ντεχάαν (Dane DeHaan) δίνουν το πιο καλό εαυτό τους και μας βάζουν σε μία γεμάτη περιπέτεια. Το μόνο κακό που υπάρχει είναι ότι οι “κακοί” της ταινίας αργούν να εμφανιστούν. Αλλά μιας και εμφανίστηκαν τα πάντα έγιναν λαμπόγυαλο και εσύ αναρωτιέσαι πως τα βγάζουν πέρα οι κάτοικοι του Νιου Γιορκ Σίτυ με τόσα δημοτικά τέλη από τις ζημιές….

Εν κατακλείδι, το “Amazing Spaiderman 2” είναι μία ταινία που αξίζει να δει κανείς στο μεγάλο πανί. Προσφέρει γέλιο, δράση, αγωνία, ένταση και συγκίνηση δίνοντας την υπόσχεση για ακόμα μία εντυπωσιακή συνέχεια. Το μόνο που μας μένει είναι να κάνουμε είναι να αναρωτιόμαστε: “Αργεί πολύ το 3…??”

*Βαθμολογία:  7/10*the-amazing-spider-man-2-photos-green-goblin-rhino-and-more-preview jamie_foxx-news-article41713-11

Τάσος Φαραίος

Σχόλια

Κινηματογράφος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews