Εκδηλώσεις

Cirque du Soleil: «Dralion»

Cirque du Soleil: «Dralion»

To Cirque du Soleil, το μεγαλύτερο θέαμα του κόσμου, μετά τον περσινό του θρίαμβο με την παράσταση Alegría, επιστρέφει στην Ελλάδαμε μία μεγαλύτερη και νεότερη υπερπαραγωγή, το θρυλικό «Dralion». 

Μετά την αλησμόνητη Alegría, μία νέα εκθαμβωτική υπερπαραγωγή του ενός και μοναδικού «Τσίρκου του Ήλιου», το περίφημο Dralion. Μία μεγαλειώδης παράσταση που αψηφά προκλητικά όλους τους φυσικούς νόμους και υπόσχεται μία ακόμη συναρπαστική σκηνική εμπειρία που θα κλέψει για άλλη μια φορά τις καρδιές των Ελλήνων θεατών, κάθε ηλικίας.

5.000 εργαζόμενοι από 50 χώρες και με 25 γλώσσες σε 100 διαφορετικά επαγγελματικά αντικείμενα, 1.300 καλλιτέχνες υψηλότατου επιπέδου, δεκάδες σχολές και εργαστήρια, τεράστια υλικοτεχνική υποδομή, στόλος εκατοντάδων μηχανοκίνητων μέσων (φορτηγών και μηχανημάτων). 12 μόνιμες έδρες-χώροι παρουσίασης, 27 διαφορετικές παραστάσεις σε παγκόσμιες περιοδείες (σε ιδιόκτητες τέντες ή σε στάδια) δεκάδες κορυφαίες διακρίσεις και βραβεία (Emmy, Drama Desk, Felix, Ace, Bambi, Gemeaux κτλ), ξεχωριστές εμφανίσεις στους σημαντικότερους θεσμούς όπως τα βραβεία Όσκαρ, το Φεστιβάλ των Καννών, η Eurovision, το Super Bowl. Ακατάρριπτα ρεκόρ σε πωλήσεις άλμπουμ με τα σάουντρακ των παραστάσεων, σημαντικότατο φιλανθρωπικό έργο και συνεχής ενεργή συμμετοχή και οικονομική στήριξη για την προστασία του περιβάλλοντος, 15 εκατομμύρια θεατές ετησίως, συνολικά 120.000.000 θεατές σε 300 πόλεις 40 χωρών σε όλες τις ηπείρους!

Η τεράστια και πρωτόγνωρη – για τα ελληνικά δεδομένα – επιτυχία της θρυλικής παράστασης Alegria, στην παρθενική εμφάνιση του Cirque du Soleil στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο του 2012 στο Ο.Α.Κ.Α, απέδειξε περίτρανα γιατί δικαίως αποκαλούν το Τσίρκο του Ήλιου «Το Μεγαλύτερο Θέαμα του Κόσμου». Μια επιτυχία που δεν εξαντλήθηκε μόνο στην πρωτοφανή προσέλευση θεατών, αλλά συνοδεύτηκε από τις διθυραμβικές κριτικές του τύπου και τον καθολικό ενθουσιασμό του κοινού.

Ο απίστευτος υπερθετικός απόηχος, πυροδότησε ένα δεύτερο-αυθόρμητο αυτή τη φορά-παλιρροιακό, επικοινωνιακό κύμα, που στο πέρασμά του σάρωσε τα πάντα.

 

Φέτος, τα στοιχεία και οι αριθμοί του Dralion καθιστούν εφικτή και βάσιμη τη φιλοδοξία του!

74 νταλίκες μεταφέρουν το σύνολο της υλικοτεχνικής υποδομής της παράστασης. Σκηνικά βάρους 136 τόνων, μεταξύ των οποίων οι 3 τεράστιοι, αιωρούμενοι ατσάλινοι δακτύλιοι και η γιγαντιαία μεταλλική πλάτη ύψους 26 μέτρων και πλάτους 60 μέτρων, που απλώνεται σ’ όλη την έκταση της σκηνής, συνολικής επιφάνειας 3 στρεμμάτων.

300 ζευγάρια παπούτσια που καθαρίζονται και βάφονται στο χέρι κάθε μέρα, 1500 χειροποίητα κουστούμια, καπέλα και αξεσουάρ που για την κατασκευή τους χρειάσθηκαν 5000 μέτρα υφασμάτων από την Κίνα, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιταλία, την Γαλλία, την Αγγλία, αλλά και άκρως πρωτότυπα και ευφάνταστα υλικά, όπως τρίχα αλόγου, μέταλλα, φτερά Έμου, κρύσταλλα, ελατήρια, φαν φουρ.

Κουστούμια που απαίτησαν στα εργαστήρια του Κεμπέκ πάνω από 3 μήνες εργασίας από 100 σπεσιαλίστες τεχνίτες.

Μαζί και τα μουσικά όργανα, τα φωτιστικά και ηχητικά μηχανήματα νέας και υψηλής τεχνολογίας, χιλιάδες μέτρων καλωδιώσεις, συνδετήρες, στηρίγματα, πλυντήρια, στεγνωτήρια, μαγειρεία, ψυγεία, αίθουσες μασάζ και ιατρικού ελέγχου, γυμναστήρια.

Επιπλέον το εντυπωσιακό ανθρώπινο δυναμικό: 230 άνθρωποι, 50 καλλιτέχνες και 180 τεχνικοί, προπονητές, μασέρ, γυμναστές, μάγειρες, που θα πλαισιωθούν στην Ελλάδα από 200 επιπλέον άτομα (τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό). Δίπλα σ’ όλα αυτά, προσθέστε τα 7.000.000 θεατές που ήδη μαγεύτηκαν απ’ το Dralion σ’ όλο τον κόσμο, από την πρεμιέρα του το 1999 στο Μόντρεαλ του Καναδά μέχρι και σήμερα.

Ο «Εναέριος Κρίκος», οι «Στύλοι Μπαμπού», το «Πέρασμα των Κρίκων», η «Μέδουσα», το «Σχοινάκι», οι «Καρέκλες», το «Τραμπολίνο», το «Εναέριο pas de deux» αποτελούν έναν ύμνο στην ανθρώπινη θέληση και ικανότητα. Έναν ύμνο στον άνθρωπο-καλλιτέχνη, ακροβάτη, ισορροπιστή, εφευρέτη, τον άνθρωπο που ελίσσεται, προσαρμόζεται, αναμετριέται με τους Θεούς και τα στοιχεία της φύσης, όχι μόνον επιδεικνύοντας την δύναμή του, αλλά κυρίως ελέγχοντάς την!

Η ζωντανή μουσική και τα τραγούδια, ερμηνευμένα επί σκηνής από δύο υπέροχες τραγουδίστριες και έξι σπουδαίους σολίστες, υπογραμμίζουν το πάθος και την ένταση κάθε στιγμής. Πρωτότυπες-όπως πάντα-μελωδίες, εμπνευσμένες από ήχους της Ανατολής και της Δύσης, κλασικά Κινέζικα και  Ινδικά ακούσματα που ανακατεύονται γλυκά με μουσικές της Αφρικής, της Ανδαλουσίας, των Βαλκανίων, της Δυτικής Ευρώπης.

Συντροφεύοντας τους εξαιρετικούς χαρακτήρες αυτού του μυθικού θεάματος που μας παίρνουν απ’ το χέρι στο ονειρικό ταξίδι-περιήγηση στη δική τους φανταστική και μαγευτική χώρα. Την Azala(θεά του Αέρα), την Gaya(θεά της Γης), την Oceane( θεά του Νερού), τον Yao(θεό της φωτιάς), την Kala( κύκλο της Ζωής), τον Μικρό Βούδα (το επιλεγμένο παιδί).

Tο Dralion στην ερώτηση «τι μπορεί κανείς να επιδείξει μετά την Alegria;» δίνει την δική του αποστομωτική απάντηση.

Συνδυάζοντας την παράδοση 3.000 ετών της κινέζικης ακροβατικής τέχνης με τη δυτική σκηνική παράδοση, η διεπιστημονική προσέγγιση του Cirque du Soleil πατάει σταθερά από  τη μια στην ιστορία και τις αρχές της δυτικής τέχνης, αντλώντας έμπνευση από την άλλη από την ανατολίτικη φιλοσοφία, όπως καταδυκνείει και η σημειολογική ανάλυση του τίτλου της παράστασης(Dra-Lion) που προέρχεται από δύο εμβληματικά πλάσματα. Τον Δράκο που συμβολίζει την Ανατολή και το Λιοντάρι που συμβολίζει τη Δύση.

Η ατέρμονη αναζήτηση ισορροπίας μεταξύ Ανθρώπου και Φύσης, επιτυγχάνεται στο Dralion όταν τα τέσσερα στοιχεία που κυβερνούν τη ροή της φύσης παίρνουν ανθρώπινη μορφή. Κάθε στοιχείο ταυτίζεται με έναν κεντρικό χαρακτήρα και αντιπροσωπεύεται από το χρώμα του. Ο αέρας είναι μπλε, το νερό είναι πράσινο, η φωτιά είναι κόκκινη και η γη έχει το χρώμα της ώχρας.  Στον κόσμο του Dralion ο Άνθρωπος και η Φύση γίνονται ένα.

Στον κόσμο του Dralion λοιπόν οι πολιτισμοί αναμειγνύονται, ανοίγοντας νέους καλλιτεχνικούς ορίζοντες αρμονίας, ομορφιάς και χάρης. Ο κόσμος του Dralion έρχεται φέτος στις 29 Οκτωβρίου 2013 στο Ο.Α.Κ.Α. στην Αθήνα, αναπαράγοντας τον «μαγικό κόσμο» του Cirque du Soleil και δίνοντας μας μια νέα ευκαιρία: Να ταξιδέψουμε, να εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο, γιατί όχι να «μετοικίσουμε και να εγκατασταθούμε», σ’ αυτόν. Σ’ αυτόν, που πέρυσι με τόση άδολη χαρά ιχνηλατήσαμε. ‘Έτσι, γιατί μας άρεσε, γιατί μας κέρδισε, γιατί μας μάγεψε.

Γιατί, ό,τι κι αν συμβαίνει γύρω μας, πάντα υπάρχει χώρος και χρόνος στη ζωή μας για το Όνειρο και την Φαντασία.

Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Ο.Α.Κ.Α.

29 Οκτωβρίου- 3 Νοεμβρίου 2013

10 παραστάσεις

Διάρκεια παράστασης: 2 ½ ώρες (με διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων Δ’ ζώνη: 35€, Γ’ ζώνη: 45€, Β’ ζώνη: 55€, Α’ ζώνη: 65€, VIP SILVER: 75€,      VIP GOLD: 90€, VIP PLATINUM: 120€.  Φοιτητικά και παιδικά εισιτήρια έκπτωση 20% σε όλες τις ζώνες. Ειδικές τιμές για την έκδοση ομαδικών εισιτηρίων ανάλογα με τον αριθμό – πληροφορίες για ομαδικά στο τηλ. 210 72 58 510

 

Η προπώληση άρχισε.

 

Αγορά εισιτηρίων μέσω internet στο www.lavris.gr και επίσης στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας ΓΕΡΜΑΝΟΣ και στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ).

Σχόλια

Εκδηλώσεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews