Πολιτική

Δ. Κουτσούμπας: “Βούτυρο στο ψωμί” της Χ.Α. από Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ αλλά και ΣΥΡΙΖΑ

Δ. Κουτσούμπας: “Βούτυρο στο ψωμί” της Χ.Α. από Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ αλλά και ΣΥΡΙΖΑ

Δεν θεωρεί πιθανή την παραίτηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον ραδ. σταθμό “Βήμα FΜ”, ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε πως η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ έστρωσε τον δρόμο για την άνοδο της Χρυσής Αυγής, παρέχοντας ανοχή στις εγκληματικές πράξεις της νεοναζιστικής οργάνωσης. Ευθύνες καταλόγισε επίσης και στον ΣΥΡΙΖΑ, διότι η αντι-μνημονιακή του ρητορική, σημείωσε, προσέφερε επιπλέον ανοχή στη Χ.Α.

“Εμείς θεωρούμε ότι βούτυρο στο ψωμί, για να το πω έτσι, της Χρυσής Αυγής υπήρξε η στάση και η ανοχή της κυβέρνησης, των κυβερνήσεων θα έλεγα και της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια, τόσο για το μεταναστευτικό, οι θέσεις τους και πως ανέχτηκαν μια σειρά καταστάσεις”, υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΚΚΕ.

Την ίδια στιγμή όμως, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε πως και ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει ευθύνες για την άνοδο της Χρυσής Αυγής, λέγοντας πως “αυτή η αφηρημένη -να το πω έτσι- αντιμνημονιακή ρητορική, αντιμνημονιακή πολιτική, τα μέτωπα τα αντιμνημονιακά, υπήρξαν επίσης βούτυρο στο ψωμί της ναζιστικής Χρυσής Αυγής”. Και πρόσθεσε: “Όχι ότι το έκαναν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά. Δεν λέω αυτό, κάθε άλλο (…)”.

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση για πολιτική συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Κουτσούμπας επικαλέστηκε πως η αξιωματική αντιπολίτευση πάσχει από… κυβερνητισμό κι από έλλειμμα κινητοποίησης των ψηφοφόρων της, για να αρνηθεί: “Αν είναι δυνατόν ένα κόμμα να πει εγώ θέλω την κυβέρνηση, την εξουσία. Να την κάνεις τι; Να μην μπορείς να κινητοποιήσεις το 1.750.000 ψηφοφόρους που πήρες πέρυσι και να κινητοποιείς δύο και τρεις χιλιάδες; Ούτε τα μέλη σου; Αυτό είναι που λέμε ο λαός στην εξουσία;”.

Πηγή avgi.gr/Σίμος Χρήστος

 

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews