Συνεντεύξεις

Δ.Περιπάνος: «Προτιμώ να μην φτάσω ψηλά, αλλά να κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη καθαρό»

Δ.Περιπάνος: «Προτιμώ να μην φτάσω ψηλά, αλλά να κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη καθαρό»

Είναι νέος και ταλαντούχος. Ο Δημήτρης Περιπάνος αγαπάει το τραγούδι και το δείχνει με κάθε τρόπο. Μιλάει στην Άννα Τσιάλτα  για όλα του τα όνειρα και για αυτά που ετοιμάζει αφού τον τελευταίο καιρό είναι στα καλύτερα του.

Πως μπήκε το τραγούδι στην ζωή σου;

H επαφή μου με το τραγούδι και με τη μουσική γενικότερα ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Μόλις 5 ετών συμμετείχα στην παιδική χορωδία της Μαρίζας Κωχ και στην ηλικία των 11 ξεκίνησα τα πρώτα μαθήματα κλασσικής κιθάρας και φωνητικής.Καθοριστικό, όμως, ρόλο στο να ασχοληθώ με το τραγούδι, επαγγελματικά πια, ήταν η γνωριμία και η επαφή μου με δυο πολύ σημαντικούς ανθρώπους και καλλιτέχνες, τον Γιάννη Πάριο και τον Γιάννη Πλούταρχο, οι οποίοι, αν και ήμουν έφηβος ακόμα, μου έδωσαν την ευκαιρία να τραγουδήσω δίπλα τους ερασιτεχνικά! Ήταν μια μεγάλη εμπειρία για μένα που -αν μη τι άλλο- με έκανε να σιγουρέψω μέσα μου αυτό που ήδη είχα αποφασίσει να κάνω… να τραγουδάω!

Πως είναι για έναν νέο τραγουδιστή να προσπαθεί αυτή την εποχή να σταθεί δυναμικά και με αξιοπρέπεια να κάνει καριέρα;

Για να είμαι ειλικρινής, είναι αρκετά δύσκολο, καθώς στη σημερινή εποχή δεν παίζει ρόλο μόνο αν έχεις καλή φωνή, αλλά η επιτυχία είναι ένας συγκερασμός διαφόρων παραγόντων. Σημαντικό ρόλο παίζει η εικόνα, πιθανότατα οι «κατάλληλοι» άνθρωποι, κάποιες φορές η τύχη και βέβαια η σκληρή δουλειά. Βλέπουμε πως τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ακόμα και για μεγάλους και καταξιωμένους καλλιτέχνες, πόσο μάλλον για ένα νέο τραγουδιστή που τώρα αρχίζει να κάνει τα βήματά του στο χώρο. Για μένα το παν είναι να ξέρω ότι κάνω τις σωστές επιλογές, αυτές που με κάνουν εμένα να νιώθω καλά με τη συνείδηση και τις αρχές μου και κυρίως να έχω δίπλα μου δικούς μου ανθρώπους και όχι κόλακες. Γι’ αυτό το λόγο, προσπαθώ καθημερινά να γίνομαι καλύτερος πάνω στη δουλειά μου.

Πες μου δυο λόγια για το καινούργιο σου τραγούδι που κυκλοφορεί και έχει γίνει ατάκα της εποχής; Πως έγινε η ιδέα αυτή τραγούδι;

Η ατάκα οφείλεται στη στιχουργό του τραγουδιού, τη Στέλλα Μεϊμάρη. Και θέλω να σας πω ότι αισθάνομαι πολύ τυχερός και χαρούμενος που τη γνώρισα, γιατί έχει γράψει, μεταξύ άλλων, και ένα από τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια του Γιάννη Πλούταρχου, το «Μη μιλάτε για κείνη»!  Το καλοκαίρι που μας πέρασε, γύρω στις 3 τα ξημερώματα, χτυπάει το τηλέφωνο μου… Με το που σηκώνω το ακουστικό, την ακούω να μου λέει «Σιγά μην Κάτσω να Σκάσω»! Της απαντάω «εννοείται βρε, τα έχουμε πει αυτά, δεν σκάμε ποτέ και για τίποτα», «όχι», μου λέει, «δεν κατάλαβες… αυτό είναι το καινούριο σου κομμάτι»! Ενθουσιάστηκα φυσικά, γιατί είναι μια φράση που χρησιμοποιούμε σήμερα πιο συχνά από ποτέ και κατευθείαν πήρα στα χέρια την κιθάρα μου και μέσα σε μόλις δέκα λεπτά έγραψα τη μουσική.

Έχει κυκλοφορήσει από τις 18 Οκτωβρίου και πραγματικά η ανταπόκριση και η απήχηση που έχει τόσο στον κόσμο, όσο και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι μοναδική.

Έχεις κάνει αρκετές συνεργασίες, τι θυμάσαι από αυτές;

Όπως προανέφερα, η επαφή που είχα στην εφηβεία μου με τον Γιάννη Πάριο και τον Γιάννη Πλούταρχο ήταν καθοριστική για τον δρόμο που ακολούθησα, καθώς μου έδωσαν μια ευκαιρία που λίγοι θα το έκαναν και ειδικά σε ένα μικρό παιδί.

Θα ήθελα, όμως, να αναφερθώ και στη συνεργασία μου με το Dream City North στα Μελίσσια, όπου κάθε Παρασκευή βρίσκομαι εκεί, κάθε φορά και με κάποιον άλλο καταξιωμένο καλλιτέχνη.

Θα πήγαινες σε ένα τάλεντ σόου που βοηθάει τα νέα παιδιά να ανέβουν;

Ναι, φυσικά θα πήγαινα σε ένα τάλεντ σόου, όχι βέβαια τόσο για να «κάνω όνομα» ή να προβληθώ μέσα από αυτό. Όσο περίεργο κι να ακούγεται, δεν θα ήθελα να γίνω «διάσημος» από τη μια μέρα στην άλλη. Έχω μάθει να παλεύω και να αγωνίζομαι για ό,τι αγαπάω και θέλω στη ζωή μου και πάντα ήμουν της άποψης, όσο αναχρονιστικό κι αν μπορεί να ακούγεται, ότι χωρίς θυσία και σκληρή δουλειά δεν εκτιμάς ποτέ πραγματικά αυτό που θα σου δοθεί. Παρόλα αυτά θα πήγαινα, κυρίως γιατί θα με ενδιέφερε πολύ να ακούσω τη γνώμη καταξιωμένων ανθρώπων, που είναι χρόνια μέσα στο χώρο που έχω επιλέξει, για τη φωνή και τις δυνατότητες μου.

Θα έκανες κάτι ενάντια στις αρχές σου για να κάνεις καριέρα;

Σου έχουν γίνει προτάσεις που απέρριψες; Όχι , δεν πιστεύω ότι θα καταπατούσα ποτέ τις αρχές μου για να κάνω καριέρα. Και ναι, μου έχουν γίνει κάποιες τέτοιες προτάσεις, αλλά τις απέρριψα χωρίς δεύτερη σκέψη. Προτιμώ να μη φτάσω «ψηλά», αλλά να μπορώ να κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και να αισθάνομαι περήφανος που έμεινα σταθερός στις αξίες μου. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που με δίδαξε ότι το πιο σημαντικό στη ζωή είναι η αξιοπρέπεια και οι αρχές μας και τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό .

Τι ετοιμάζεις για το χειμώνα και που θα μπορεί να σε δει ο κόσμος;

Έχουν γίνει αρκετές προτάσεις από μαγαζιά για τη χειμερινή σεζόν, όμως δυστυχώς δεν μπορώ να αποκαλύψω τίποτα ακόμα! Συνεχίζουμε τις live εμφανίσεις μας σε όλη την Αθήνα και την επαρχία και φυσικά, όπως σας είπα, κάθε Παρασκευή εμφανίζομαι στο Dream City North στα Μελίσσια, πλάι σε καταξιωμένα ονόματα.

Υγεία σε όλο τον κόσμο και πολλή πολλή αγάπη, γιατί μόνο αυτή μας ενώνει και μας κάνει καλύτερους ανθρώπους! Και το κυριότερο, πρέπει να έχουμε αισιοδοξία και να «Μη σκάμε για τίποτα και για κανένα λόγο»…

Σχόλια

Συνεντεύξεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Συνεντεύξεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews