Κινηματογράφος

«Dallas Buyers Club»

«Dallas Buyers Club»

Με διθυραμβικές κριτικές, σαρωτική παρουσία στα πρωτοκλασάτα βραβεία του Χόλιγουντ και ένα all-star cast, το Dallas Buyers Club είναι δικαίως μια από τις μεγάλες και πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς. Πρόκειται για μια άκρως επιτυχημένη κινηματογραφική μεταφορά της αληθινής ιστορίας ενός ανθρώπου που χρειάστηκε να βουλιάξει σε όλα αυτά τα οποία αφόριζε, για να βρει τελικά τον εαυτό του.

Ο Matthew McConaughey πρωταγωνιστεί ενσαρκώνοντας έναν, στα όρια του άξεστου, καουμπόι/ηλεκτρολόγο και θα μπορούσε να κλέψει την παράσταση αν στο πλάι του δεν πρωταγωνιστούσε ο εξίσου καθηλωτικός Jared Leto. Οι δυο ηθοποιοί υποβλήθηκαν σε εξαντλητική απώλεια βάρους για να υποδυθούν δυο οροθετικούς, αντίθετους πόλους, έναν ομοφοβικό μάτσο Τεξανό και μια εκκεντρική τραβεστί.  Εκτός από την εντυπωσιακή σωματική τους μεταμόρφωση, αυτό που τους αναβαθμίζει στην κατηγορία της αξέχαστης ερμηνείας είναι η αφοσίωση και η ειλικρίνεια με την οποία αποδίδουν τις πτυχές του χαρακτήρα τους στα χαμηλά και στα υψηλά που τους επιφυλάσσει αυτή η γλυκόπικρη ιστορία.

Αντίστοιχα, το σενάριο (Craig Borten, Melisa Wallack)και η σκηνοθεσία του Jean-Marc Vallée (C.R.A.Z.Y.) υπηρετούν με ακριβοδίκαιες δόσεις τόσο τις δραματικές όσο και τις χιουμοριστικές πτυχές της ζωής των οροθετικών της σκοτεινής δεκαετίας του ’80, κάνοντας το Dallas Buyers Club μια ολοκληρωμένη, συγκινητική και μεστή κινηματογραφική εμπειρία.

Γέννημα θρέμμα Τεξανός, ο Ron Woodroof είναι ηλεκτρολόγος και καουμπόι σε ροντέο που διάγει έκλυτο βίο χωρίς καμία έννοια για την επόμενη μέρα. Το 1985, ο Ron χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του ξαφνικά, όταν οι γιατροί κάνουν διάγνωση ότι πάσχει από τον ιό H.I.V. και του δίνουν μόνο 30 μέρες ζωής. Όμως, ο Ron δεν είναι διατεθειμένος να δεχτεί αυτή τη θανατική ποινή. Μετά από υπερεντατική έρευνα ανακαλύπτει ότι υπάρχει έλλειψη πιστοποιημένων φαρμάκων και θεραπειών στις Ηνωμένες Πολιτείες, οπότε περνάει τα σύνορα και φτάνει Μεξικό, αγνοώντας τις οδηγίες του γιατρού του. Παρ’ όλο που είναι ομοφοβικός, ο Ron συνασπίζεται με έναν αναπάντεχο σύμμαχο, έναν επίσης οροθετικό τρανσέξουαλ που μοιράζονται το ίδιο πάθος για ζωή. Οι δυο τους διακρίνονται για το επιχειρηματικό τους πνεύμα και ιδρύουν ένα κλαμπ, όπου οι οροθετικοί έχουν πρόσβαση σε φάρμακα με μηνιαία συνδρομή. Η παρέα μεγαλώνει και ο Ron μάχεται όχι μόνο για την επιβίωση αλλά και για θέματα αποδοχής. Στα χρόνια που ακολούθησαν τη διάγνωση του ο Ron θα ζήσει πιο έντονα από ποτέ.

Σκηνοθεσία: Jean-Marc Vallée

Σενάριο: Craig Borten, Melisa Wallack

Παίζουν: Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Jared Leto, Denis O’Hare, Steve Zahn

Παραγωγοί: Robbie Brenner, Rachel Winter

Διάρκεια: 117’

13 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

Κινηματογράφος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews