Ελλάδα

Δε ψηφίζει πρόεδρο της Δημοκρατίας το Ποτάμι-Ποιον προτείνει για υποψήφιο

Δε ψηφίζει πρόεδρο της Δημοκρατίας το Ποτάμι-Ποιον προτείνει για υποψήφιο

Το Ποτάμι μέσω ανακοίνωσής του έκανε γνωστό ότι θα καταψηφίσει την υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρίας της Δημοκρατίας. Παράλληλα προτείνει ως υποψήφιο το Συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο.

Η πρόταση του Ποταμιού έγινε ήδη αποδεκτή από το Συνταγματολόγο. Έτσι λοιπόν στην αυριανή ψηφοφορία θα υπάρχουν δύο υποψήφιοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Ποτάμι, πιστό στις αρχές του, προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Νίκο Αλιβιζάτο. Έναν ανυποχώρητο υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έναν πανεπιστημιακό δάσκαλο καθολικής αποδοχής που έχει διαπλάσει γενιές νέων Ελλήνων νομικών.Έναν επιστήμονα με ευρωπαϊκή ακτινοβολία, ήδη από τα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας του.

Τέλος, έναν ενεργό πολίτη, που ποτέ δεν εγκλωβίστηκε στα στενά όρια των κομματικών σχηματισμών, αλλά με θάρρος και γνώση άφηνε πάντα το διακριτό του στίγμα στη δημόσια ζωή. Έναν Έλληνα που η παρουσία του στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα θα ανοίξει μία νέα εποχή για την πατρίδα».

Η δήλωση του Νίκου Αλιβιζάτου

«Υπό τις σημερινές περιστάσεις, όπως διαμορφώθηκαν μετά τις εκλογές, είναι υποχρέωση του καθενός να συμβάλει στην αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Καθώς πιστεύω ότι μόνον με ευρύτερες συναινέσεις μπορεί να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα, αποδέχομαι την τιμητική πρόταση του επικεφαλής του «Ποταμιού» κ. Σταύρου Θεοδωράκη και τον ευχαριστώ».

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews