Κοινωνία

Δε θα πουλήσουμε την ανεξαρτησία μας υποσκάπτοντας το μέλλον των επόμενων γενιών

Δε θα πουλήσουμε την ανεξαρτησία μας υποσκάπτοντας το μέλλον των επόμενων γενιών

Στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης  την Παρασκευής.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν υπάρχει πιθανότητα να δούμε τους πολιτικούς αρχηγούς να κάθονται στο ίδιο τραπέζι και να συνεννοούνται τουλάχιστον για τα εθνικά θέματα, ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε πως έχουμε φτάσει στο σημείο οι πολιτικοί αρχηγοί που διεκδικούν την εξουσία να μη συνομιλούν μεταξύ τους ούτε για τα στοιχειώδη, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να γίνει μια συνάντηση τέτοια που να μπορεί να δώσει κάποιες απαντήσεις και μια εγγύηση ότι υπάρχει μια κοινή αντιμετώπιση ακόμη και των εθνικών θεμάτων. Σημείωσε ότι αυτό είναι κατάντια για το πολιτικό σύστημα, να θεωρούνται δηλαδή μεταξύ τους εχθροί οι πολιτικοί αρχηγοί. «Οι δικές μας αντιθέσεις είναι πολύ μεγάλες. Είναι αντίπαλοί μας, αλλά ποτέ δε διανοήθηκα να θεωρήσω τους πολιτικούς μου αντιπάλους εχθρούς. Αυτό όμως δυστυχώς δεν ισχύει για την πλειοψηφία του πολιτικού συστήματος».

Η δήλωση του μέλους της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπευθύνου της εξωτερικής πολιτικής κ. Ήσυχου που είπε ότι μπορεί η κυβέρνηση να χρησιμοποιεί τους Τούρκους για να μαζέψει τις ψήφους των 180 βουλευτών για την προεδρική εκλογή.

Αυτά είναι σενάρια φαντασίας. Δηλαδή η κυβέρνηση έχει βάλει τους Τούρκους να κάνουν αυτά που κάνουν έξω από την Κύπρο γιατί σε 3 μήνες οι 180 βουλευτές δε θα ψηφίσουν έναν πρόεδρο; Αυτά μπορεί να τα λένε παραμυθάδες σε σατιρικές εκπομπές αλλά είναι ντροπή να τα λένε εκπρόσωποι κομμάτων. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να απομακρυνθούμε  από την προσπάθεια εκμετάλλευσης του γεγονότος γιατί είναι σύνηθες στην ελληνική πολιτική σκηνή να χρησιμοποιούμε τα εθνικά θέματα είτε για να το παίξουμε πατριώτες είτε για να το παίξουμε προστάτες. Πρέπει να φύγουμε από αυτό. Αυτό που πρέπει να γίνει και το είπα και στον Πρόεδρο και σε δύο Κύπριους ηγέτες  που συνομίλησα-είναι ότι πρέπει να υπάρχει μια ψύχραιμη αντιμετώπιση, δεν θα πρέπει να κλιμακώσουμε την ένταση και σε αυτή την ένταση δεν πρέπει να απαντήσει η Ελλάδα , πρέπει να απαντήσει η Ευρώπη. Μόλις εμφανίστηκε το Ποτάμι  , θέσαμε ένα ζήτημα δεν υπάρχουν ελληνικά σύνορα, υπάρχουν ευρωπαϊκά σύνορα, αυτό είναι η μόνιμη απαίτηση που πρέπει να έχουμε. Οι προκλήσεις της Τουρκίας στο αιγαίο στην Κύπρο, στις ΑΟΖ είναι προκλήσεις στο ευρωπαϊκό δίκαιο. Εκεί πρέπει να προσφεύγουμε.

Σχετικά με το eurogroup και το κατά πόσο βγαίνουμε από το μνημόνιο

To Ποτάμι επαναλαμβάνει συνεχώς ότι χρειάζεται μια πατριωτική πρόταση. Γιατί η έξοδος δεν θα πρέπει να μας στοιχίσει. Είδατε πόσο πήγε να μας στοιχίσει αυτή η βεβιασμένη ενέργεια του Σαμαρά που ζήλεψε την τύχη του Τσίπρα και είπε: Εσύ σκίζεις τα μνημόνια ,εγώ θα τους πετάξω από τη χώρα. Κατευθείαν γκρεμίστηκε το Ελληνικό Χρηματιστήριο, οι αγορές αποτίμησαν αυτή την κατάσταση με επιτόκια του 7 και του 8%. Τα επιτόκια που πρέπει η χώρα να πληρώνει για να κάνει μια ανεξάρτητη πολιτική δεν μπορεί να είναι παραπάνω από τα επιτόκια που πληρώνει στους συμμάχους μας. Δε θα πουλήσουμε την ανεξαρτησία μας υποσκάπτοντας το μέλλον των επόμενων γενιών. Να φύγουν τώρα οι ξένοι για να έχουμε πολιτικά οφέλη, να φύγουν για να δανειστούμε με 7 και 8 % που θα τα πληρώσει η επόμενη γενιά.

Έπρεπε να συζητήσουν και όλες αυτές τις ενέργειες να τις συζητήσουμε. Να μην τις μαθαίνουμε από τους ξένους. Να συζητήσουμε πώς η Ελλάδα απελευθερώνεται από τους ελέγχους  αλλά με μια εμπιστοσύνη από τους εταίρους που να μη δημιουργεί αναστάτωση στις αγορές. Θέλουμε να ξαναβρούμε την αξιοπρέπεια μας, να αποφασίζουν οι Έλληνες υπουργοί αλλά όχι με όποιο κόστος, πληρώνοντας επιτόκια 9% επειδή είναι αυτοί ανίκανοι  να κάνουν μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους.

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews