Θέατρο

«Δείπνο με φίλους»

«Δείπνο με φίλους»

Το «Δείπνο με φίλους», η ξεκαρδιστική και συγκινητική κωμωδία του πολυβραβευμένου Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Ντόναλντ Μάργκιουλις, σε σκηνοθεσία Μάνου Αντωνίου με τους Μάνο Αντωνίου, Ιωάννα Πηλιχού, Γιώργο Χουλιάρα και Γωγώ Κωβαίου κάνει πρεμιέρα στις 5 Φεβρουαρίου 2024 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15 στο Θέατρο «Αλκμήνη»

Όποιος αγαπάει παιδεύει και ενίοτε ζηλεύει. Μπορεί όμως η ζήλεια να «σκοτώσει» τον έρωτα και να αποξενώσει το ζευγάρι; Και με την απιστία τι συμβαίνει; Συγχωρείται;

Το έργο που έχει λάβει βραβείο Pulitzer το 2000 ως η καλύτερη θεατρική κωμωδία σχέσεων, το βραβείο της Ένωσης Αμερικάνων Κριτικών, το βραβείο Lucile Lortel και Outer Critics Circle, καθώς και το βραβείο Dramatists Guild Hull-Warriner, πραγματεύεται το θέμα του γάμου και του διαζυγίου με τρόπο αστείο και «σκοτεινό» μέσα από τη ζωή δύο ζευγαριών. Ο γάμος, η αγάπη, η φιλία κι ο έρωτας είναι μόλις μερικές από τις αξίες που θίγονται μέσα στην άκρως επίκαιρη ζευγαρο-κωμωδία, όπου φανερώνεται η αλήθεια στην οποία έχουν βασιστεί και διαμορφωθεί οι σχέσεις των ζευγαριών στη σημερινή εποχή. Η παγκόσμια πραγματικότητα καθρεφτίζεται με έντονη δράση, χιούμορ, συγκίνηση αλλά και πολλές ανατροπές.

Στο επίκεντρο του έργου βρίσκονται δύο παντρεμένα ζευγάρια, που ύστερα από 20 χρόνια, το ένα βρίσκεται στα πρόθυρα του χωρισμού και το άλλο χάνεται στη ρουτίνα του έγγαμου βίου. Ο επεισοδιακός χωρισμός των μεν, θα φέρει τους δε, μπροστά σε έναν καθρέπτη, βγάζοντας στην επιφάνεια απωθημένα, μικρές ζήλιες και την ουσιαστική φθορά που προκαλείται στις ανθρώπινες σχέσεις. Όπως εύστοχα διαπιστώνει ο συγγραφέας «ο χρόνος ταΐζει το θηρίο που σκοτώνει το γάμο». Έπειτα από καιρό, οι χωρισμένοι ξαναφτιάχνουν πιο κατασταλαγμένα τις ζωές τους, κάτι που δημιουργεί τριγμούς στις σχέσεις με τους φίλους τους, ίσως επειδή εκείνοι δεν τολμούν να μιμηθούν το παράδειγμά τους. Όμως, αποφασίζοντας να παλέψουν μέχρι τέλους, προχωρούν σε αμοιβαίες προσπάθειες και υποχωρήσεις.

Κείμενο: Donald Margulies

Σκηνοθεσία: Μάνος Αντωνίου

Μουσική επιμέλεια: Κατερίνα Χάσκα

Ηθοποιοί: ΜάνοςΑντωνίου (Γκέιμπ), Ιωάννα Πηλιχού (Μπεθ), Γιώργος Χουλιάρας (Τόμ), Γωγώ Κωβαίου (Κάρεν)

Πρεμιέρα: 5 Φεβρουαρίου 2024 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15 στο Θέατρο «Αλκμήνη», τηλ. 210 3428 650

Τιμή εισιτηρίου 15 € εκπτωτικό 12 € ΑμεΑ, συνταξιούχων, ανέργων και λοιπά ομαδικά 10 €

Διάρκεια: 90 λεπτά

Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8, Κάτω Πετράλωνα, τηλ. 210 3428650

Θέατρο

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews