Κόσμος

Der Spiegel: Ο Σόιμπλε «παίζει» με παραίτηση

Der Spiegel: Ο Σόιμπλε «παίζει» με παραίτηση

Το σχέδιο για ένα Grexit προκάλεσε πολλές επικρίσεις εναντίον του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Αλλά ο υπουργός Οικονομικών θέλει να παραμείνει πιστός στην ελληνική κρίση, στο μέγιστο αναφέρει το Der Spiegel.

Ειδικότερα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό ο κ. Σόιμπλε αναφέρεται πως στο πλαίσιο της διαμάχης με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για την Ελλάδα και το τρίτο πακέτο διάσωσης δήλωσε πως: «Οι πολιτικοί έχουν την ευθύνη τους από τις θέσεις τους».

Κανείς δεν μπορεί να τους υποχρεώσει να ενεργήσουν κατά τις πεποιθήσεις τους.

«Αν κάποιος θα προσπαθήσει κάτι τέτοιο θα μπορούσα να πάω και να ζητήσω την απελευθέρωσή μου,» είπε ο Σόιμπλε.

Επίσης ο ίδιος παραδέχθηκε πως τις τελευταίες εβδομάδες είχε αντίθετη άποψη από την κ. Μέρκελ σχετικά με τη διάσωση της Ελλάδας. «Είναι μέρος της δημοκρατίας νά έχει κανείς μια διαφορετική άποψη», είπε.

Ο πρόεδρος του SPD Σίγκμαρ Γκάμπριελ επέκρινε δριμύτατα τον κ. Σόιμπλε, ο οποίος αρνήθηκε ότι συμφώνησε με τα σχέδια του γερμανού υπουργού Οικονομικών που αφορούσαν σε πέντε χρόνια προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«Κάθε κόμμα έχει τα προβλήματά του», δήλωσε ο Σόιμπλε στο Der Spiegel, επισημαίνοντας παράλληλα πως «Δεν θα πρέπει να προσπαθήσουν να λύσουν τα δικά τους προβλήματα από ανακριβείς ισχυρισμούς για τους άλλους.»…

Την Παρασκευή ο Σόιμπλε υπερασπίστηκε στη Bundestag τις διαπραγματεύσεις στην ελληνική κρίση και την πρότασή του για ένα προσωρινό Grexit.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε ήταν μια τελευταία προσπάθεια για την επίλυση ενός εξαιρετικά δύσκολου πρόβληματος: «Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η λύση μπορεί να λειτουργήσει» ανέφερε ο κ. Σόιμπλε.

Όπως ήταν αναμενόμενο, υπέρ τάχθηκε μια μεγάλη πλειοψηφία της Ομάδας της Ένωσης, σχετικά με τις νέες συνομιλίες Ελλάδα. Οι 60 αρνητικές ψήφους από το CDU και CSU , ωστόσο, είναι ένα σαφές σημάδι της κριτικής…

πηγή: enikonomia.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews