Πολιτική

Διαφώνησαν σε όλα για τον φόρο ακινήτων Στουρνάρας και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Διαφώνησαν σε όλα για τον φόρο ακινήτων Στουρνάρας και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Πλήρη διάσταση απόψεων καταγράφηκε στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη ο Γιάννης Στουρνάρας με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το θέμα του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων. Εξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσά τους οι Πάρις Κουκουλόπουλος, Φίλιππος Σαχινίδης και Χρήστος Πρωτόπαππας, συναντήθηκαν επί δύο ώρες με τον υπουργό Οικονομικών για να διατυπώσουν τις προτάσεις τους για τον ΕΝΦΑ.

Ωστόσο οι προτάσεις τους απορρίφθηκαν από τον Γιάννη Στουρνάρα και έτσι το ζήτημα μάλλον παραπέμπεται σε ανώτερο επίπεδο – ενδεχομένως σε μια επόμενη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν ο ΕΝΦΑ να επιβάλλεται για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας κάθε ιδιοκτήτη και όχι ανά ακίνητο, να υπάρχει κλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών ανάλογα με το άθροισμα της περιουσίας του ιδιοκτήτη και να προβλέπεται αφορολόγητο περί τις 50.000 ευρώ.

Ωστόσο ο Γιάννης Στουρνάρας απέρριψε αυτές τις προτάσεις λέγοντας ότι με αυτές δεν θα επιτευχθεί ο προβλεπόμενος στόχος εσόδων.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Πάρις Κουκουκόπουλος τόνισε ότι «η απάντηση του κ. Στουρνάρα στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ δεν ικανοποιεί τον όρο για δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών».

 

 

πηγή: tanea.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link