Γνώμες

Το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου

Το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου

Πολύς λόγος γίνεται για το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Ο καθένας το βλέπει από τη σκοπιά του άλλωστε.

Γράφει ο Γιάννης Α. Πολίτης

Έτσι λοιπόν και γω θα προσπαθήσω να το δω από τη δική μου πλευρά. Το διακύβευμα λοιπόν είναι πρωτίστως η Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, η παραμονή στη ζώνη του Ευρώ, η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές αλλά και η αποφυγή του Grexit με ότι αυτό συνεπάγεται. Θεωρώ ότι οι περισσότεροι συμφωνούν σε αυτό.

Από την άλλη πλευρά υψίστης σημασίας πάντοτε κατά την άποψή μου γεγονός, είναι το ποιος θα είναι τρίτο κόμμα. Αυτό βέβαια θα παίξει το ρόλο του σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του πρώτου κόμματος. Μέχρι τώρα από τις δημοσκοπήσεις η μάχη της τρίτης θέσης είναι ένα πραγματικό ντέρμπυ με τους μονομάχους να παλεύουν με νύχια και με δόντια για να κόψουν πρώτοι το νήμα (Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ).

Το ζήτημα όμως είναι να μην αναδειχθεί τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή γιατί τότε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας  θα βρεθεί με δεμένα χέρια. Υπάρχουν πολλά σενάρια που θα πέσουν στο τραπέζι σε μια τέτοια περίπτωση. θα αναγκαστεί να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε έναν έγκλειστο στις φυλακές αρχηγό κόμματος, είτε ακόμα και να οδηγηθεί σε παραίτηση (;;;) .

Όσο λοιπόν αφορά το τελευταίο σκέλος θα πρέπει να αποφευχθεί αυτό το «δυστύχημα» καθώς η Δημοκρατία μας, για την οποία έχουν γίνει τεράστιοι αγώνες από γενιά σε γενιά, θα οδηγηθεί για ακόμα μια φορά στο απόσπασμα, ενώ θα γίνουμε ως χώρα ξανά πρώτο θέμα στα παγκόσμια media.

Η απόφαση είναι καθαρά δική σου….

Υ.Γ Μετά την αποχώρηση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Γνώμες

Copyright © 2015-2016 Clevernews