Ελλάδα

Διάγγελμα Πρωθυπουργού:Συναινετική λύση με εκλογές στο τέλος του 2015

Διάγγελμα Πρωθυπουργού:Συναινετική λύση με εκλογές στο τέλος του 2015

Πρόταση συναινετικής συμφωνίας για την εκλογή του ΠτΔ έκανε σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που επιθυμούν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας έκανε πριν από λίγο με διάγγελμα του ο Πρωθυπουργός.

Το πακέτο συμφωνίας που προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς είναι, να εκλεγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αμέσως μετά να γίνει συμφωνία πακέτο για την αναθεώρηση του Συντάγματος και για μείωση του χρέους, να γίνει ανασχηματισμός της κυβέρνησης με είσοδο νέων προσώπων και πολιτικών δυνάμεων και να προκηρυχθούν εκλογές πριν το τέλος του 2015.

«Μετά την προεδρική εκλογή μπορούμε να διευρύνουμε το κυβερνητικό σχήμα, με τη συμμετοχή και άλλων πολιτικών δυνάμεων που επιθυμούν να συνεχιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Πρώτα να τελειώσουμε τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες για την συνταγματική αναθεώρηση και μετά μπορούμε να συμφωνήσουμε σε χρονοδιάγραμμα για τη διεξαγωγή εκλογών ακόμα και πριν το τέλος του 2015», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Πρέπει να μην γίνουν εκλογές, πρέπει να τερματιστεί η αβεβαιότητα», δήλωσε στο διάγγελμα του ο πρωθυπουργός. «Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό το όργιο απίστευτων κατηγοριών για χρηματισμό», είπε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κατονόμασε τον Αλέξη Τσίπρα ως υπεύθυνο για τη δημιουργία νοσηρού κλίματος με τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών: «Θυμίζω ότι ο κ. Τσίπρας πριν 2 μήνες είχε πει το απίστευτο ότι όποιος βουλευτής τολμήσει να ψηφίσει γι ΠτΔ θα έχει χρηματιστεί».

Το πρωί ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όπου συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο συναίνεσης, με ανοικτό το ενδεχόμενο εκλογών, των οποίων ο χρόνος δεν προσδιορίζεται επακριβώς, παρά μόνο ότι μπορούν να γίνουν πριν το τέλος του 2015. Αυτό είναι ένα ρεαλιστικό σχέδιο εθνικής συναίνεσης χωρίς ακυβερνησία, ώστε η επόμενη ημέρα να βρει την Ελλάδα δυνατή και ενωμένη, είπε ο πρωθυπουργός.

πηγή: huffinghtonpost.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews