Εκδηλώσεις

«Διάτρητα» Υφαντά Συμβίωσης

«Διάτρητα» Υφαντά Συμβίωσης

Το Booze Cooperativa  διοργανώνει την πρώτη ατομική εικαστική έκθεση στην  Αθήνα του Στρατή Ταυλαρίδη, με τίτλο «Διάτρητα» Υφαντά Συμβίωσηςαπό τις 10 Ιανουαρίου έως και τις 2 Φεβρουαρίου 2014.

Ο Στρατής Ταυλαρίδης παρουσιάζει με το έργο του την ιστορία της οικογένειάς του, μέσα στο χώρο, αλλά και στο χρόνο. Μιλάει για τις καταγωγικές εκκινήσεις και ρίζες  του,  προσπαθώντας να διατυπώσει το προσωπικό του σχόλιο που αφορά το καίριο θέμα της συμβίωσης των λαών, αλλά και της οικογένειας.

Στα χωριά της Ανατολικής Θράκης, για χρόνια, ο προπάππους του συμβίωνε με γείτονες μιας άλλης κουλτούρας, ώσπου οι καταστάσεις και οι συνθήκες τον ανάγκασαν να ξεριζωθεί και να βρει καταφύγιο σε έναν άλλο τόπο.

Επέλεξε την τεχνική του paper cut, ώστε τα έργα του να ανακαλούν στη μνήμη μας παραδοσιακά εργόχειρα κι έτσι να λειτουργούν και σαν σύμβολα, όχι μόνο της συμβίωσης λαών και της οικογένειας, αλλά και της προσπάθειας των ανθρώπων να υφάνουν  ξανά κι από την αρχή τις  ζωές τους, κοιτώντας προς το μέλλον.

Ο Στρατής Ταυλαρίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1990. Είναι απόφοιτος του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ (Σχολή Καλών Τεχνών, 2013) με βαθμό άριστα. Έχει εκθέσει ατομικά τις δουλειές «ΣΩΜΑ ΣΗΜΑ» στον  αρχαιολογικό χώρο του Αλατζά Ιμαρέτ (Θεσ/νίκη, 2013) και «SUMMER SELECTIONS» στη gallery Vlassis Art (Θεσ/νίκη,  2008) ενώ συμμετείχε, πρόσφατα, σε διεθνή Μπιενάλε και Φεστιβάλ, όπως η 15η  Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών της Ευρώπης & της Μεσογείου με θέμα το ερώτημα «SIMBIOSIS?» (Αποθήκη 15 στο λιμάνι, Θεσ/νίκη, 2011), «HOTEL ARISTON» (Θεσ/νίκη,2011) και «INSPIRE» Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΜΜΣΤ, Θεσ/νίκη, 2012). Ζει και εργάζεται στη Αθήνα.

Εγκαίνια Έκθεσης: Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014 στις  20:00

Διάρκεια Έκθεσης: 10 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου 2014

Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57-59, Αθήνα, τηλ. 215-55-08-834

 

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews