Πολιτική

Διχάζει τη ΔΗΜΑΡ η πρόταση για Κεντροαριστερά – «όχι» από Κουβέλη

Διχάζει τη ΔΗΜΑΡ η πρόταση για Κεντροαριστερά – «όχι» από Κουβέλη

Η πρωτοβουλία των 58 για τον σχηματισμό της νέας Κεντροαριστεράς αναμένεται να απασχολήσει τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη, ένα 24ωρο μετά τη διατύπωση του κειμένου για τη δημιουργία ενιαίου πολιτικού φορέα.

Η συνεδρίαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς η πρωτοβουλία των 58 προσωπικοτήτων φαίνεται να διχάζει: Ο πρόεδρος Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στο Εθνος απέρριψε το κάλεσμα – μανιφέστο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο προοδευτικός τρίτος πόλος δε θα γίνει συνιστώσα της συντηρητικής κυβερνητικής πολιτικής, ούτε όμως και της Αριστεράς που ρέπει προς τον λαϊκισμό».

«Η ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού αφορά δυνάμεις που βρίσκονται πλησίον της ΔΗΜΑΡ» τόνισε στη συνέντευξή του ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος πάντως υπογράμμισε ότι «είναι απαραίτητη η αναζήτηση συγκλίσεων και πολιτικών διεξόδου από την κρίση».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξήγησε ότι «δεν δημιουργείται αντικειμενικά ένα πολιτικό πλαίσιο που να επιτρέπει τη συζήτηση για εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ», το οποίο «όπως πολιτικά εκφράζεται, έχει κάνει βασικές επιλογές που μας βρίσκουν αντίθετους».

Ο ίδιος απηύθηνε πρόσκληση για συστράτευση «σε όλες τις ευρύτερες δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου, της πολιτικής οικολογίας και όλων των δυνάμεων που θέλουν να εμβαθύνουν τη δημοκρατία με την οικονομική, κοινωνική και πολιτική έννοια».

Παρ’ ολ’ αυτά σημαντικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, όπως ο Σπύρος Λυκούδης, ο Γρηγόρης Ψαριανός αλλά και ο Νίκος Τσούκαλης, δεν έχουν εμφανιστεί αρνητικοί απέναντι στην πρόταση για σχηματισμό ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς.

O βουλευτής Επικρατείας και γραμματέας της ΚΕ, Σπύρος Λυκούδης,. δήλωσε τη Δευτέρα στον BHMA FM 99,5 ότι η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς είναι στρατηγικού χαρακτήρα επιδίωξη για τη ΔΗΜΑΡ «όχι τώρα, αλλά εδώ και δύο χρόνια».

Ωστόσο επεσήμανε ότι ο Φ. Κουβέλης επιμένει πως «στη μεγάλη πορεία ανασυγκρότησης αυτού του χώρου πρέπει να έχουμε αυστηρή κριτική στις κυβερνητικές πολιτικές», κάτι που –όπως εκτίμησε ο Σπ. Λυκούδης – «δεν θα συναντήσει την επιδοκιμασία του ΠΑΣΟΚ».

Πηγή tanea.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews