Κοινωνία

Die Zeit: Ο Βενιζέλος ζήτησε να ”μαγειρευτεί” το έλλειμμα!

Die Zeit: Ο Βενιζέλος ζήτησε να ”μαγειρευτεί” το έλλειμμα!

”Βόμβα” στην Ελληνική κυβέρνηση ρίχνει η γερμανική Die Zeit, εαν βέβαια ευσταθεί το ρεπορτάζ της, καθώς αποκαλύπτει πως ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος ζήτησε από τον Γ. Άσμουσεν, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, να ”μαγειρέψει” τα στοιχεία του ελλείμματος.

Επειδή το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό αναφέρουμε πρώτα πρώτα πως το ρεπορτάζ της Die Zeit δεν είναι ανώνυμο αλλά το υπογράφουν οι Μαρκ Σίριτς και Γιάνα Σιμόν αλλά και ότι σύμφωνα με το CNBC, ο εκπρόσωπος του Ε. Βενιζέλου το διέψευσε. 

Το ρεπορτάζ επικεντρώνεται στο γεύμα που παρέθεσαν στον Άσμουσεν μέσα στο Μαξίμου, όταν επισκέφτηκε τη χώρα μας στις 22 Αυγούστου.

Διαβάστε λοιπόν τι ακριβώς αναφέρει η Die Zeit για την επίσκεψη του Άσμουσεν στο Μαξίμου και τη συνάντηση του με τον Ε. Βενιζέλο.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αθήνα, ο Άσμουσεν συνάντησε και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Συνομίλησαν για το έλλειμμα του προϋπολογισμού, αλλά ο Άσμουσεν σχεδόν έπεσε από την καρέκλα του, επειδή ζαλίστηκε: άκουσε τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης να τον ρωτά εάν μπορεί να αλλάξει τους αριθμούς, ώστε η διαφορά με τους στόχους να είναι μικρότερη ή να μηδενιστεί. “Reorganise the figures”, είπε. Για τον Άσμουσεν, αυτά τα λόγια είναι χαρακτηριστικό της ‘παλιάς Ελλάδας’. Ξεπερασμένες, μη αποδοτικές αντιλήψεις, οι οποίες δεν βρίσκουν πια κατανόηση».

Σύμφωνα με τον Capital που αναδημοσιεύει το ρεπορτάζ ”ο Αντ. Σαμαράς «εξαφανίστηκε» στα ενδότερα του Μαξίμου μετά τη συνάντηση με το στέλεχος της ΕΚΤ”.

Πηγή newsit.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews