Επιστημονικά

Διεθνής διάκριση για το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Διεθνής διάκριση για το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Η ομάδα δορυφορικής τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, υπό την καθοδήγηση του δρα Χάρη Κοντοέ, διευθυντή ερευνών του ΕΑΑ, σημείωσε μια σημαντική εθνική διάκριση στον διεθνή διαγωνισμό «Copernicus Masters Awards 2014», που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία, την Γερμανική Αεροδιαστημική Υπηρεσία, καθώς και φορείς της Διαστημικής Βιομηχανίας της Ευρώπης.

H ελληνική ομάδα τιμήθηκε με την απονομή του πρώτου βραβείου καλύτερης λειτουργούσας υπηρεσίας διαστημικής τεχνολογίας για το 2014, γνωστή ως «Best Service Challenge 2014».

Η ομάδα που βραβεύτηκε στο Βερολίνο, αποτελείτο από τους: δρα Χάρη Κοντοέ, Θεμιστοκλή Χαιρεκάκη, δρα Ιωάννη Παπουτσή, δρα Σταύρο Σολωμό και την δρα Εμμανουέλλα Ιερωνυμίδη.

Η ομάδα του ΕΑΑ συμμετείχε στον διαγωνισμό με την διαστημική υπηρεσία «FireHub: A Space Based Fire Management Hub». Αποτελεί το αποτέλεσμα ερευνητικής δουλειάς των τελευταίων ετών, που ολοκληρώθηκε και προσφέρεται πλέον επιχειρησιακά από το Κέντρο Αριστείας Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΑΑ.

Η διάκριση έγινε ανάμεσα σε 177 προτάσεις που υποβληθήκαν από 44 χώρες από όλο τον κόσμο, καθώς φέτος ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Επιστημονικά

Copyright © 2015-2016 Clevernews