Ελλάδα

Δίκη ΧΑ: Tι κατέθεσε αστυνομικός που βρέθηκε στο σημείο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Δίκη ΧΑ: Tι κατέθεσε αστυνομικός που βρέθηκε στο σημείο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Η 22η συνεδρίαση της δίκης της ΧΑ συνεχίστηκε με την κατάθεση ενός από τους αστυνομικούς που βρέθηκαν από την αρχή στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ο μάρτυρας-αστυνομικός περιέγραψε στο δικαστήριο τι συνέβη στην Παναγή Τσαλδάρη αμέσως μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Μάρτυρας: Είδα ένα κουβάρι ανθρώπων, 4-5 άτομα. Όσο έτρεχα και πλησίαζα είδα πιο καθαρά τον Ρουπακιά και τον Φύσσα. Οι υπόλοιποι άρχισαν να τρέχουν και να φεύγουνε, ο Φύσσας είχε μείνει μόνος του. Όταν έγινε η «μανούρα» στο σημείο υπήρχαν και περίοικοι στο δρόμο.

Δικηγόρος: Δολοφονία έγινε, όχι μανούρα.

Μάρτυρας: Οι πρώτοι αστυνομικοί που έχουν φτάσει προς τον Φύσσα και τον τραβάνε πίσω, εμείς πήγαμε προς το αυτοκίνητο που ήταν ο Ρουπακιάς.

Δικηγόρος: Γιατί έχετε καταθέσει ότι φοβηθήκατε ότι κάποιοι χρυσαυγίτες θα αποσπάσουν τον Ρουπακιά από τα χέρια σας;

Μάρτυρας: Γιατί ήταν ένα τσούρμο 50 άτομα, πιο πάνω βρίσκονταν και μας έβλεπαν που τον είχαμε πιάσει.

Δικηγόρος: Γιατί δεν το είπατε στο κέντρο; Δεν βρέθηκε κάποιος από αυτούς να προσαχθεί;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω να πω, να κυνηγά κάθε αστυνομικός 5-6 άτομα, ποιον να συλλάβει;

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο μάρτυρας υποστήριξε ότι το κέντρο τους είπε να παραμείνουν σε απόσταση και να δίνουν εικόνα.

Δικηγόρος: Το ότι είχε κάποιος σιδηρογροθιές δεν ήταν λόγος να επέμβετε;

Μάρτυρας: Δεν μπορούμε 8 άτομα να επέμβουμε σε 50. Δώσαμε την εικόνα στο κέντρο. Μας είπε ο Τσολακίδης ότι είχε γίνει φασαρία με άτομα της ΧΑ και του γνωστού χώρου. Δεν διαπίστωσα κάτι να έχει γίνει. Φωνάζανε, δεν γκαρίζανε, οχλαγωγία, έλεγαν «τι ήρθατε εδώ και κοιτάτε;»

Από την άλλη πλευρά κατά την διάρκεια των ερωτήσεων των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, ο συνήγορος των Αιγυπτίων αλιεργατών παρουσίασε φωτογραφία από το αρχείο του Γιώργου Πατέλη, με μέλη της Χρυσής Αυγής να κρατούν ασυρμάτους.

Μάλιστα όταν ζητήθηκε από τον μάρτυρα να αναγνωρίσει εάν πράγματι πρόκειται για ασυρμάτους, η απάντησή του ήταν θετική. Στη συνέχεια επιδείχθηκε άλλη φωτογραφία με μέλη τάγματος εφόδου να φορούν γιλέκα που προσομοιάζουν σε αλεξίσφαιρα.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews