Γνώμες

Οι δικοί μου Πρωταγωνιστές

Οι δικοί μου Πρωταγωνιστές

Άρθρο του Γιάννη Πολίτη

Μετά από πολύ σκέψη και έχοντας απηυδήσει  με όλα όσα βλέπουν τα μάτια μου τις τελευταίες δέκα περίπου ημέρες αποφάσισα να γράψω τις παρακάτω λέξεις για μια από τις εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης που μας συντροφεύει εδώ και 14 χρόνια, τους «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη.

Από την πρώτη προβολή της διαφήμισης για την εκπομπή «Πρωταγωνιστές» παρατηρώ τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και σε διάφορα sites να διαδραματίζεται μια απρόκλητη επίθεση ενάντια στον δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη ο οποίος «τόλμησε» να πάρει συνέντευξη από τους γονείς, την κοπέλα, τους φίλους αλλά και από αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του Πάυλου Φύσσα. Κύριοι εκφραστές της «επίθεσης» προς τον δημοσιογράφο ήταν γνωστοί τηλεκριτικοί οι οποίοι σπάνια λένε ένα καλό λόγο για τους συνάδελφους τους δημοσιογράφους και φροντίζουν να σχολιάζουν τα πάντα. Το ίδιο συνέβη και με μια μερίδα ανθρώπων οι οποίοι τον κατηγορούν ανοιχτά για αυτή του την πρωτοβουλία.

Από τις χαρακτηριστικές κουβέντες λοιπόν που ακούω είναι ότι είχε το θράσος να πάρει συνέντευξη από τους γονείς του νεκρού ράπερ, προβάλλοντάς την στην ίδια εκπομπή που πριν ενάμιση περίπου χρόνο είχε φιλοξενήσει συνέντευξη του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής και άλλου τέτοιου είδους κουβέντες. Αυτό που με κάνει να αναρωτιέμαι είναι το γιατί επιτίθενται μόνο στον Σταύρο Θεοδωράκη και όχι σε άλλους δημοσιογράφους οι οποίοι φρόντιζαν να  προβάλλουν τους Χρυσαυγίτες τόσο όταν βρίσκονταν στην πολιτική αφάνεια αλλά και όταν βγήκαν από αυτή. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα εκτενή ρεπορτάζ για τις σαγιονάρες του Κασιδιάρη, το τατουάζ στο χέρι του και ούτω καθ εξής.  Νομίζω κανένας. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είδα κανέναν να σχολιάζει το συγκεκριμένο γεγονός παρά μόνο τώρα.

Μετά από μια συνολική εκτίμηση του συγκεκριμένου γεγονότος και έχοντας παρακολουθήσει την πλειονότητα των εκπομπών «Πρωταγωνιστές» ανάμεσα σε αυτές τη συνέντευξη του Νίκου Μιχαλολιάκου αλλά και την εκπομπή αφιέρωμα στο νεκρό Παύλο Φύσσα καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ενοχλεί πολλούς ανθρώπους να είσαι σωστός δημοσιογράφος αλλά και να κάνεις σωστά τη δουλειά σου προσπαθώντας να τηρήσεις μια ουδετερότητα.

Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω μια επισήμανση η οποία ταιριάζει γάντι στη συγκεκριμένη περίπτωση. Το επάγγελμα του δημοσιογράφου εκτός από το ότι είναι λειτούργημα όπως του γιατρού και του δικηγόρου πρέπει να διατείνεται και από μια ουδετερότητα. Αυτό προσπάθησε να κάνει και ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος. Ο ρους της ιστορίας θα δείξει αν έπραξε ορθά ή λανθασμένα.

 

Σχόλια

Γνώμες

Περισσοτερα στην κατηγορια Γνώμες

Copyright © 2015-2016 Clevernews