Κοινωνία

Οι δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια και του αρχηγού της Αστυνομίας για τη σύλληψη Μαζιώτη

Οι δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια και του αρχηγού της Αστυνομίας για τη σύλληψη Μαζιώτη

Αυτή την ώρα σε συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, και ο αρχηγός της Αστυνομίας Δημήτρης Τσακνάκης μιλούν στους δημοσιογράφους σχετικά με τη σύλληψη του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη.

Οι δηλώσεις του αρχηγού της Αστυνομίας

Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτρης Τσακνάκης μιλώντας στους αστυνομικούς συντάκτες τόνισε ότι ο Μαζιώτης κυκλοφορούσε στην Αθήνα με πλαστή ταυτότητα στην οποία αναγραφόταν το όνομα “Μιχελάκης Μιχάλης του Νικολάου και της Αρχοντίας γεννημένος το ’77”.

Παράλληλα ο κύριος Τσακνάκης ανέφερε ότι πυροβόλησε οκτώ φορές προς τους αστυνομικούς που τον καταδίωξαν, ενώ δήλωσε ότι ο Μαζιώτης κυκλοφορούσε με αυτοκίνητο μάρκας Hundai για το οποίο υπάρχει η πληροφορία ότι το συγκεκριμένο όχημα έχει εμπλακεί στη ληστεία της Κλειτορίας.

Στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κύριος Τσακνάκης ανέφερε ότι «στη θέα της ομάδας ΔΙΑΣ. πυροβόλησε μια φόρα έτρεξε προς την πλατεία Μοναστηρακίου. Ο Μαζιώτης πυροβόλησε πέντε φορές εναντίον αστυνομκών και εναντίον πολιτών. Ο Νίκος Μαζιώτης ανέβηκε την οδό Μητροπόλεως και εκεί όταν κατάλαβε ότι εγκλωβίζεται έστρεψε το όπλο εναντίον της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και πυροβόλησε δύο φορές.

Οι σφαίρες έπληξαν έναν ειδικό φρουρό που πήγε να συνδράμει τους συναδέλφους του και ο οποίος εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία για το παρεμπόριο στην επιχείρηση «Θησέας».

Τα συγχαρητήρια του Σαμαρά στην Ελληνική Αστυνομία μέσω του Βασίλη Κικίλια

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ευρισκόμενος στο εξωτερικό όπως δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε να μεταφέρει τα συγχαρητήριά του για τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης

«Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου ο κ. Σαμαράς μου ζήτησε να ενταθούν οι προσπάθειες για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Η σημερινή επιτυχία είναι αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών όλου του σώματος και συνεισφέρει σε πολιτικό επίπεδο-την καλή εικόνα της χώρας στο εξωτερικό- αλλά και σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα στο σύνολό τους οφείλουν να δώσουν ξεκάθαρο μήνυμα κατά της τρομοκρατίας».

 

 

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews