Πολιτική

Η ΔΗΜΑΡ ζητά την άμεση μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης

Η ΔΗΜΑΡ ζητά την άμεση μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης

Η Δημοκρατική Αριστερά με ανακοίνωση της ζητά την άμεση μείωση του φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης εξαιτίας του φαινομένου της αιθαλομίχλης και των επιπτώσεων που προκαλεί στην υγεία των Ελλήνων πολιτών.

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ αναφέρει ότι: «Η αιθαλομίχλη πάνω από τις ελληνικές πόλεις έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων. Η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης αποδείχθηκε λανθασμένο μέτρο. Τα έσοδα του κράτους μειώθηκαν αντί να αυξηθούν. Οι πολίτες αδυνατούν να εξασφαλίσουν τη θέρμανσή τους. Το λαθρεμπόριο καυσίμων δεν καταπολεμήθηκε.

Η υγεία των πολιτών επιβαρύνεται και το κόστος αυτής της επιβάρυνσης ως δαπάνη υγείας θα αποδειχθεί πολύ μεγαλύτερο. Η μη παραδοχή αυτών και η άρνηση αλλαγής πολιτικής από την κυβέρνηση και την τρόικα είναι εξοργιστική. Καλούμε την κυβέρνηση να δράσει μονομερώς – να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα μειώνοντας τώρα τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης. Ταυτόχρονα μπορεί να ξεκινήσει μια ευρείας κλίμακας παρέμβαση που θα στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση του οικιστικού ιστού, την εξοικονόμηση ενέργειας και την οικονομική θέρμανση στις κατοικίες».

 

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews