Πολιτική

Δημοσκοπική αμηχανία σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ

Δημοσκοπική αμηχανία σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ

Τουλάχιστον αμηχανία προκαλούν στο Μέγαρο Μαξίμου και τη Χαριλάου Τρικούπη τα στοιχεία των των δύο τελευταίων δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας (GPO και MRB), καθώς η εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή παρά τις αποκαλύψεις και τις προφυλακίσεις…αντέχει με ποσοστά που βρίσκονται κοντά στο ποσοστό των εκλογών του 2012.

Βέβαια καταγράφει σημαντική μείωση ποσοστών σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις του Ιουνίου ή του Σεπτεμβρίου, στις οποίες ξεπερνούσε το 10% και σε ορισμένες περιπτώσεις έφθανε το 12-13%.

Σε ορισμένες “κρυφές” μετρήσεις της κοινής γνώμης που ίσως έχουν και μεγαλύτερη αξιοπιστία υπήρχαν περιφέρειες όπως η Β΄Αθηνών και η Β΄ Πειραιώς που η ΧΑ ήταν δεύτερο κόμμα, με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ τρίτη, ενώ το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν οριακά πάνω από από το 3%, ενώ και σε δημοσκόπηση ξένης πρεσβείας η σειρά των τριών πρώτων κομμάτων ήταν ίδια και μάλιστα σε πανελλαδικό επίπεδο!

Εν πάση περιτπώσει η πιο αξιόπιστη δημοσκόπηση είναι η ίδια η κάλπη των εκλογών ωστόσο οι τάσεις της κοινής γνώμης όπως καταγράφονται μέχρι στιγμής με τις εξελίξεις στο μέτωπο της ΧΑ και ενόψει της άφιξης της τρόικας για τον τελικό γύρο διαπραγμάτευσης σε σχέση με τον μέλλον του ελληνικού προγράμματος προβληματίζουν έντονα το Μέγαρο Μαξίμου και τη ΝΔ καθώς η απόσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ουσιαστικά εκμηδενιστεί, αν δεν έχει περάσει μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ΠΑΣΟΚ η κατάσταση είναι χειρότερη καθώς η συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά δεν έχει συμβάλλει στην ανάκαμψη του κόμματος, αντιθέτως το έχει καθηλώσει στη μισή εκλογική του δύναμη με αποτέλεσμα στη Χαριλάου Τρικούπη να “τσακώνονται” για το αν πρέπει η κριτική πρέπει να εστιαστεί προς στη ΝΔ ή προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά α υπόλοιπα κόμματα μόνο το ΚΚΕ πρέπει να είναι ικανοποιημένο, ενώ ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ δίνουν μάχη επιβίωσης, καθώς βρίσκονται στο 4% μέσο όρο. Το ενδιαφέρον είναι ότι την χασούρα της ΧΑ, σημειωτέον έχει χάσει λόγω των εξελίξεων το 50% της εκλογικής της δύναμης δεν την καρπώνεται ουσιαστικά κανένα κόμμα, αυξάνοντας έτσι το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Όσον αφορά την ίδια την ΧΑ οι εξελίξες τρέχουν το σίγουρο πάντως είναι με βάση τις δημοσκοπήσεις ότι ακόμη υπάρχει ένας “σκληρός πυρήνας” ψηφοφόρων της τάξης του 30% που την πιστεύει και την στηρίζει ως αντίβαρο…«στο πολιτικό προσωπικό που πρόδωσε τη χώρα» και εξαιτίας της της οικονομική κατάστασης.

 

πηγή: newsit.gr / Ανδρέας Μαραθιάς

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews