Πολιτική

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ κατά 3,2%

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ κατά 3,2%

Νέα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της της Metron Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 δίνει διαφορά 3,1 μονάδων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου των πολιτών για τις Ευρωεκλογές. Συγκεκριμένα. το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 24,2%, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει 21%.

Η έρευνα καταγράφει «μάχη» μεταξύ «Ποταμιού», Χρυσής Αυγής, αλλά και Ελιάς για την τρίτη θέση, καθώς, το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη καταγράφει ποσοστό 6,8%, ενώ το ακροδεξιό κόμμα βρίσκεται στο 6,7%. Αίσθηση προκαλεί και η ανοδική τάση της Ελιάς η οποία βρίσκεται στο 6,5%.

Πιο πίσω βρίσκονται το ΚΚΕ με 3,2%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες στο 2,8%, η ΔΗΜΑΡ στο 2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,5%.

Το 4,7% απάντησε «άλλο», το 2,5% θα ρίξει λευκό/άκυρο, το 5,6% απάντησε πως δεν θα ψηφίσει, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 12,7%.

Αναφορικά με την παράσταση νίκης οι πολίτες φαίνονται πεπεισμένοι πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές. Ειδικότερα το 13% θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτος με μεγάλη διαφορά και το 32% με μικρή διαφορά.

Στον αντίποδα ένα 3% εκτιμά ότι η Νέα Δημοκρατία θα βγει πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά και το 35% πως θα περάσει πρώτη με μικρή διαφορά.

Στο δίλημμα εάν το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θα θέσει σε κίνδυνο τη συνέχιση της θητείας της κυβέρνησης, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, σε ποσοστό 58% επιθυμεί να μην υπάρξουν εθνικές εκλογές, ενώ ένα 38% θέλουν νέα εκλογική αναμέτρηση.

Αναφορικά με τους αναποφάσιστους, η έρευνα της Metron Analysis καταγράφει ότι το 9% αυτών είναι αριστεροί, το 13% κεντροαριστεροί, το 21% κεντρώοι, το 13% κεντροδεξιοί, το 17% δεξιοί, ενώ το 27% απάντησαν δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Από τους αναποφάσιστους, οι 8 στους δέκα επιθυμούν την παραμονή στο ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι το 78% τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, το 15% επιθυμεί επιστροφή στη δραχμή, ενώ το 7% απάντησε δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Πηγή imerisia

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews