Πολιτική

Δυναμώνει η σχέση αριστεράς και κεντροαριστεράς;

Δυναμώνει η σχέση αριστεράς και κεντροαριστεράς;

Ένα πολίτικο φόρουμ διεξάγεται αύριο από ανθρώπους της αριστεράς αλλά κι από αυτούς της κεντροαριστεράς, που ως στόχο έχουν να ψάξουν και να βρουν τα σημεία σύγκλισης, εκείνα τα σημεία που μπορούν να ενώσουν τις όμορες αυτές δυνάμεις και να γεφυρώσουν το χάσμα που μεταξύ τους.

Ένα χάσμα που μεγάλωσε το προηγούμενο διάστημα του μνημονίου και της εποχής των αγανακτισμένων, με απώτερο σκοπό να δημιουργηθεί η μεγάλη παράταξη που θα φέρει την ανατροπή της συγκυβέρνησης και θα αναδείξει νέες δυνάμεις.

 

Το Πολιτικό αυτό Φόρουμ πoυ έχει το τίτλο  «Αριστερά – Κεντροαριστερά: Ποια σχέση;» θα διεξαχθεί τη Τέταρτη, στις 19:00 στο Polis Art Cafe, ενώ Τη συζήτηση με το κοινό θα συντονίσουν ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης και ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

Πολιτικό Φόρουμ: «Αριστερά – Κεντροαριστερά: Ποια σχέση;»

 

Η χώρα για να βγει από την κρίση χρειάζεται μια νέα πολιτική, κοινωνικής σωτηρίας, η οποία θα γίνει πράξη με την ευρύτερη συμμαχία προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων. Θεωρούμε ότι ο πολιτικός χώρος που αυτοπροσδιορίζεται ως «κεντροαριστερός» έχει ως φυσικό σύμμαχο την Αριστερά και προφανώς έχει θέση στην συμμαχία για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Τρόικας και της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

 

Είναι όμως αυτονόητο ότι σ’ αυτή τη συμμαχία δεν έχουν θέση πολιτικές δυνάμεις που αυτοαποκαλούνται «κεντροαριστερά», αλλά στην πράξη έχουν προσδεθεί στο άρμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, καταστροφικών για την κοινωνία και για τη χώρα.

 

Στο Φόρουμ θα εκφραστούν φορείς και προσωπικότητες για την προοπτική μιας ευρείας συμμαχίας προοδευτικών, δημοκρατικών δυνάμεων για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και την προώθηση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων. Εξάλεπτες εισηγήσεις θα κάνουν οι παρακάτω:

 

Δημήτρης Βίτσας (γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Πανούσης (βουλευτής ΔΗΜΑΡ), Μίμης Ανδρουλάκης (ανεξάρτητος βουλευτής), Πάρις Μουτσινάς (ανεξάρτητος βουλευτής), Μάρκος Μπόλαρης (ανεξάρτητος βουλευτής), Θόδωρος Παραστατίδης (βουλευτής Κοινωνία Πρώτα). Πέτρος Τατσόπουλος (ανεξάρτητος βουλευτής), Θεοδώρα Τζάκρη (ανεξάρτητος βουλευτής), Αριστείδης Καλουτσάκης (Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας), Νικήτας Κανάκης (Κοινωνική Συμφωνία), Θάνος Κονταργύρης (ATTAC Ελλάδα), Στέλιος Κούλογλου (δημοσιογράφος), Ανδρέας Νεφελούδης (Αριστερή Προοπτική), Δημήτρης Σακελλάρης (Νέοι Σοσιαλιστές), Γιάννης Τσιρώνης (Οικολόγοι Πράσινοι),

 

Τη συζήτηση με το κοινό, που θα γίνει στις 19:00 στο Polis Art Cafe, θα συντονίσουν ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης και ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης.

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews