Κοινωνία

Δύο ακόμη βουλευτές της Χρυσής Αυγής εμπλέκονται σε καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων

Δύο ακόμη βουλευτές της Χρυσής Αυγής εμπλέκονται σε καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων

Δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής που δεν είναι κατηγορούμενοι, εμπλέκουν στις καταθέσεις τους δύο ακόμη προστατευόμενοι μάρτυρες.

Οι μάρτυρες, οι οποίοι στη δικογραφία αναφέρονται ως «Μάρτυρας Γ’» και «Μάρτυρας Δ’» προσήλθαν και κατέθεσαν κάτω από άκρα μυστικότητα ενώπιον του ανακριτή για γεγονότα που γνωρίζουν ως μέλη – στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο ανακριτής έχει στα χέρια του και άλλη μία κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα, ο οποίος αναφέρεται στη δικογραφία ως «Μάρτυρας Ε΄».

Μάρτυρας Γ’: Αποφασισμένη η δολοφονία Φύσσα

Ο «μάρτυρας Γ’», ο οποίος κατέθεσε ότι ανήκε στο «σκληρό πυρήνα της οργάνωσης καθώς είχε υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις», φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του δικαστικού λειτουργού ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν «αποφασισμένη» και με έγκριση του αρχηγού του κόμματος.

«Ξέρω ότι ο Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά. Υπήρχε κεντρική εντολή από τον Λαγό να τον φάνε. Αυτό ήταν εν γνώσει του Κασσιδιάρη και είχε την έγκριση του Μιχαλολιάκου», φέρεται να υποστήριξε ο μάρτυρας.

Όπως φέρεται να υποστήριξε ο εν λόγω μάρτυρας μπήκε στο «πρόγραμμα Κένταυρος» της Χρυσής Αυγής από το 2006 και εκπαιδεύτηκε υπό τις εντολές του κατονομαζόμενου μη κατηγορούμενου βουλευτή, ο οποίος ήταν επικεφαλής της εκπαίδευσης. Μετά την απόλυσή του από τις ένοπλες δυνάμεις το 2010, ο μάρτυρας ανέφερε πως μπήκε στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης, τον οποίο αποτελούσαν 300-400 άτομα.

Στην κατάθεση του ο «μάρτυρας Γ» φέρεται να χαρακτηρίζει «Λοχαγό» και τελικό κριτή των «δοκιμασιών» τον εν λόγω βουλευτή καθώς ενώ κατονομάζει ως «εκπαιδευτή», μεταξύ άλλων, και τον προφυλακισμένο πυρηνάρχη της Τ.Ο. Νίκαιας Γιώργο Πατέλη.

Οι «δοκιμασίες», δηλαδή η εκπαίδευση, γινόταν όπως υποστηρίζει ο μάρτυρας, σε σκοπευτήριο στο Χαϊδάρι ενώ η οργάνωση διατηρούσε σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο οπλισμό όπως κοντάρια και ασπίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο «μάρτυρας Γ» αναφέρθηκε στην κατάθεση του στην τακτική που εφάρμοζαν τα «Τάγματα» για την οποία είπε ότι έμοιαζε με εκείνη των ΜΑΤ: «Στις πρώτες σειρές της διμοιρίας ήταν οι “Κέρβεροι” οι οποίοι ήταν για την άμυνα. Περίμεναν πάντα την επίθεση των αντιπάλων. Μόλις αυτή γινόταν έβγαιναν από τις πίσω σειρές οι “Πύργοι”».

«Η δομή της οργάνωσης»

Κατά την πεποίθηση του πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής όλοι οι βουλευτές του νομού Αττικής γνώριζαν τι συμβαίνει αφού, όπως φέρεται να κατέθεσε, «Οι βουλευτές ήταν υπεύθυνοι για τους πυρήνες και τα τάγματα εφόδου».

Κατά την κατάθεση, «ο Λαγός είχε αναλάβει τον Πειραιά και τις γύρω περιοχές. Ο Παναγιώταρος είχε τα νότια προάστια. Όλοι ήταν υπό την αρχηγία του Κασσιδιάρη».

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο μάρτυρα, ο κατονομαζόμενος βουλευτής ήταν εκπαιδευτής, ο Κασσιδιάρης έκανε ιδεολογικού προσανατολισμού ομιλίες ενώ ο Παναγιώταρος ήταν αυτός που τους προμήθευε ρούχα και γκλομπς και ο Χρήστος Παππάς μεταξύ των μελών αποκαλούνταν «Ταξίαρχος».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του μάρτυρα, από το 2009 και μετά που έγινε το συνέδριο της Χρυσής Αυγής αρχηγός της ήταν ο Μιχαλολιάκος, α΄ υπαρχηγός ο Κασιδιάρης, και β΄ υπαρχηγός ο Παναγιώταρος.

«Εντολή Μιχαλολιάκου να “καθαρίσουν” πρώην μεγαλοστελέχη της Χρυσής Αυγής»

Μάλιστα στην κατάθεση του φέρεται να υποστήριξε ότι είναι σε θέση να γνωρίζει ότι είχε δοθεί εντολή από τον ίδιο τον Νίκο Μιχαλολιάκο «να καθαρίσουν, όπου βρουν, δύο πρώην μεγαλοστελέχη της Χρυσής Αυγής» εκ των οποίων ο ένας «ήταν παλιός λοχαγός της οργάνωσης».

Τέλος ο μάρτυρας αναφέρθηκε σύμφωνα με πληροφορίες εκτενώς σε πρόσωπο «υπεύθυνο για το Παγκράτι», το οποίο κατονόμασε, και υποστήριξε ότι μέσω φροντιστηρίου που διαθέτει μέλος της οικογένειας του η Χρυσή Αυγή έχει εξασφαλίσει «φυτώριο νέων μελών».

Μάρτυρας Δ’: Κρυμμένα όπλα σε εγκατελελειμμένο μοναστήρι

Ο «μάρτυρας Δ» ήταν στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία μέχρι τον Ιούνιο του 2012 και σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι γνωρίζει περιστατικά επιθέσεων σε παράνομους μετανάστες στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου.

Για τις επιθέσεις αυτές ο μάρτυρας φέρεται να είπε πως δεν γνωρίζει αν έγιναν με ειδική εντολή σε κάθε περιστατικό αλλά όπως ανέφερε «υπήρχε γενική κατεύθυνση να τιμωρούνται οι λαθρομετανάστες».

Ο μάρτυρας σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε την απόλυτη πεποίθηση του ότι ο δεύτερος κατονομαζόμενος βουλευτής «έχει άγνωστο αριθμό πιστολιών Ζάσταβα» και ότι «σε ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι στις αρχαίες Κλεωνές υπάρχουν κρυμμένα όπλα και τρόφιμα».

Τέλος ο «μάρτυρας Δ» φέρεται να αναφέρθηκε σε επίθεση που έγινε, το καλοκαίρι του 2012, στο λιμάνι της Κορίνθου σε βάρος μεταναστών, περιστατικό που έγινε, όπως είπε, ενώπιον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ «οι οποίοι όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα αλλά γελούσαν».

Πηγή naftemporiki.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews